Bucurii de Neclintit Tematică: Creația

24 August / Mesajul creației

John Piper

Ascultă Pauză

Un mesaj devoțional de John Piper, parte din seria Bucurii de Neclintit.
© 2022, Asociația MAGNA GRATIA. Toate drepturile rezervate.

„S-au fălit că sunt înțelepți și au înnebunit; și au schimbat slava Dumnezeului nemuritor într-o icoană care seamănă cu omul muritor, păsări, dobitoace cu patru picioare și târâtoare” (Rom. 1:22-23).

Ar fi o mare nebunie și o imensă tragedie dacă un bărbat și-ar iubi verigheta mai mult decât să își iubească mireasa. Dar tocmai asta spune acest pasaj că s-a întâmplat.

Ființele omenești s-au îndrăgostit de ecoul perfecțiunii lui Dumnezeu din creație, pierzându-și abilitatea de a auzi strigătul original și incomparabil al dragostei, puterii și slavei.

Mesajul creației este acesta: Există un Dumnezeu măreț al slavei, puterii și generozității în spatele întregului Univers uimitor; Îi aparții pentru că El te-a creat. El este răbdător cu tine prin faptul că ți-a susținut viața rebelă. Întoarce-te și pune-ți nădejdea și desfătarea în El, nu în lucrarea mâinilor Lui.

Potrivit pasajului din Psalmul 19:1-2, ziua toarnă mesajul acesta către toți cei ce vor asculta azi, vorbind printr-un soare orbitor de strălucitor, printr-un cer albastru, prin nori, prin formele și culorile fără număr și prin scopurile frumoase cu care au fost făcute toate lucrurile care se văd. Noaptea toarnă „cunoștința” aceluiași mesaj către cei ce au urechile deschise noaptea, vorbind prin golurile întunecate și mare; prin lunile de vară, prin stelele nenumărate, prin sunetele ciudate, prin brizele răcoritoare și prin aurore.

Ziua și noaptea spun același lucru: Dumnezeu este glorios! Dumnezeu este glorios! Dumnezeu este glorios! Întoarce-te de la creație ca împlinirea ta supremă, și găsește-ți desfătarea în Domnul slavei.

Din devoționalul „Bucurii de Neclintit”

Sus