Bucurii de Neclintit

18 aprilie / Dumnezeule, mișcă-ne inimile

John Piper

Ascultă Pauză

Un mesaj devoțional de John Piper, parte din seria Bucurii de Neclintit.
© 2022, Asociația MAGNA GRATIA. Toate drepturile rezervate.

Saul s-a dus acasă în Ghibea, însoțit de o parte din ostași a căror inimă o mișcase Dumnezeu (1 Sam. 10:26).

Gândește-te la ce ni se spune în acest verset. Dumnezeu i-a atins. Nu o soție. Nici un copil. Nici un părinte. Nici un consilier. Nu, ci Dumnezeu. Dumnezeu i-a atins și i-a mișcat.

Cel care are puterea infinită în Univers. Cel care are autoritatea infinită, înțelepciunea infinită, dragostea infinită, bunătatea infinită, puritatea infinită și dreptatea infinită. El a fost Cel ce le-a mișcat inimile.

Cum este posibil ca acea circumferință a planetei Jupiter să atingă o moleculă? Dar să pătrundă în nucleul ei?

Atingerea lui Dumnezeu este uimitoare nu doar pentru că Dumnezeu este Cel care atinge și mișcă, ci și pentru că acolo este o atingere. O conexiune reală. Asta arată că inima este uimitoare. Că Dumnezeu este uimitor. Și că atingerea Lui reală este uimitoare.

Aici nu ni se spune că acei soldați ar fi fost curajoși. Ei nu erau doar atinși de o influență divină. Ei nu au fost doar văzuți și cunoscuți. Printr-o smerire infinită, Dumnezeu le-a mișcat inimile. Atât de aproape a venit El de ei. Și totuși ei n-au fost mistuiți.

Îmi place acea atingere care mișcă. O vreau tot mai mult. Pentru mine și pentru voi toți. Mă rog ca Dumnezeu să mă miște proaspăt cu gloria Lui și spre gloria Lui. Mă rog ca El să ne miște pe noi toți.

O, dacă am avea parte de această atingere a lui Dumnezeu! Dacă ea vine cu foc, așa să fie. Dacă vine cu apă, așa să fie. Dacă vine cu vânt, așa să vină, o, Doamne! Dacă vine cu tunet și fulger, să ne plecăm înaintea Lui.

​O, Doamne, vino! Vino așa de aproape! Arde, îmbibă, lovește și zdrobește. Sau vino într-un fel liniștit, calm, numai vino! Vino aproape de noi! Mișcă-ne inimile!

Din devoționalul „Bucurii de Neclintit”

Sus