Bucurii de Neclintit Tematici: Dumnezeu Promisiunile lui Dumnezeu

3 Septembrie / „Eu voi…” ale lui Dumnezeu

John Piper

Ascultă Pauză

Un mesaj devoțional de John Piper, parte din seria Bucurii de Neclintit.
© 2022, Asociația MAGNA GRATIA. Toate drepturile rezervate.

„Ierusalimul va fi o cetate deschisă, din pricina mulțimii oamenilor și a vitelor care vor fi în mijlocul lui; Eu Însumi – zice Domnul – voi fi un zid de foc de jur împrejurul lui, și voi fi slava lui în mijlocul lui!” (Zah. 2:4-5).

Există dimineți când mă trezesc din somn simțindu-mă fragil. Vulnerabil. Deseori acest sentiment este vag. Nu văd nicio amenințare. Nicio slăbiciune. Doar un sentiment amorf că ceva urmează să o ia pe o cale greșită, și că eu voi fi cel responsabil.

De regulă, acest lucru se petrece după ce primesc multe critici. Sau poate după o mulțime de treburi care au termene și care par prea mari și prea numeroase.

Când mă uit înapoi peste cei aproape 50 de ani cu astfel de dimineți periodice, sunt uimit de felul cum Domnul Isus mi-a ocrotit viața. Și lucrarea. Ispita de a fugi de stres nu s-a tocit niciodată – încă nu. Așa ceva este uimitor. Și mă închin pentru asta marelui meu Dumnezeu.

În loc să mă lase să mă prăbușesc într-o paralizie a fricii sau să alerg la un miraj al gazonului mai verde, El a trezit în mine un strigăt după ajutor, apoi a răspuns prin făgăduințe concrete.

Iată un exemplu, unul recent. M-am trezit simțindu-mă fragil emoțional. Slab. Vulnerabil. M-am rugat astfel: „Doamne, ajută-mă! Nici nu știu măcar cum să mă rog”.

După o oră citeam în Zaharia, căutând ajutorul după care strigasem. Și el a venit:

„Ierusalimul va fi o cetate deschisă, din pricina mulțimii oamenilor și a vitelor care vor fi în mijlocul lui; Eu Însumi – zice Domnul – voi fi un zid de foc de jur împrejurul lui, și voi fi slava lui în mijlocul lui!” (Zah. 2:4-5).

Pentru poporul lui Dumnezeu va exista o prosperitate și o creștere atât de mare, încât Ierusalimul nu va mai putea fi înconjurat de ziduri. „Mulțimea oamenilor și a vitelor” va fi atât de mare, încât Ierusalimul va fi ca multele localități lipsite de ziduri, care sunt răspândite în țară.

Prosperitatea este ceva plăcut, dar cum rămâne cu protecția?

La care Dumnezeu spune în versetul 5: „Eu Însumi – zice Domnul – voi fi un zid de foc de jur împrejurul lui”. Da. Asta este. Asta este făgăduința. „Eu voi fi” a lui Dumnezeu. De asta am nevoie.

Iar dacă acest lucru este valabil pentru satele vulnerabile ale Ierusalimului, este valabil și pentru mine, copilul lui Dumnezeu. Iată cum aplic eu făgăduințele din Vechiul Testament la poporul lui Dumnezeu. Pentru mine, toate făgăduințele sunt da în Hristos (2 Cor. 1:20). Pentru cei ce sunt în Hristos există un „cu mult mai mult” după fiecare făgăduință. Dumnezeu va fi un „zid de foc de jur împrejurul” meu. Da. El va fi asta. El a fost. Și El va continua să fie.

Iar lucrurile devin din ce în ce mai bune. În interiorul acelui zid protector de foc, El spune: „și voi fi slava lui în mijlocul lui”. Dumnezeu nu Se mulțumește niciodată să ne dea ocrotirea focului Lui; El vrea să ne dea plăcerea prezenței Sale. Iubesc aceste „Eu voi fi…” ale lui Dumnezeu!

Din devoționalul „Bucurii de Neclintit”

Sus