Bucurii de Neclintit Tematică: Nașterea/întruparea lui Hristos

12 Decembrie / Înlocuirea umbrelor

John Piper

Ascultă Pauză

Un mesaj devoțional de John Piper, parte din seria Bucurii de Neclintit.

© 2022, Asociația MAGNA GRATIA. Toate drepturile rezervate.

„Punctul cel mai însemnat al celor spuse este că avem un Mare Preot, care S-a așezat la dreapta scaunului de domnie al Măririi, în ceruri, ca slujitor al Locului preasfânt și al adevăratului cort, care a fost ridicat nu de un om, ci de Domnul” (Evrei 8:1-2).

Esența cărții Evrei este că Isus Hristos, Fiul lui Dumnezeu, a venit nu doar pentru a Se potrivi în sistemul pământesc de lucrare preoțească, ca fiind cel mai bun și ultimul preot omenesc, ci pentru a împlini și pune capăt acelui sistem, reorientând întreaga noastră atenție asupra Lui, slujind pentru noi mai întâi pe Calvar, ca jertfa noastră finală, iar apoi în Cer, ca marele nostru Preot.

Cortul întâlnirii, preoții și jertfele din Vechiul Testament erau umbre. Acum a sosit realitatea, iar umbrele au trecut.

Iată o ilustrație de Advent pentru copii – iar aceia dintre noi care am fost copii, ne putem aminti cum suna pe vremea noastră. Să presupunem că tu și mama ta vă despărțiți pentru puțin timp în magazin, apoi începi să te sperii și să intri în panică, neștiind unde să te duci, așa că alergi către capătul unui culoar, și chiar înainte să începi să plângi, vezi pe pardoseală, la capătul culoarului, o umbră care arată ca mama ta. Acest lucru îți dă nădejde. Dar ce este mai bun? Speranța de a vedea umbra, sau să o vezi pe mama ta în carne și oase după culoar?

Acesta este felul în care Isus vine ca să fie marele nostru Preot. Despre acest lucru vorbește Crăciunul. Crăciunul este înlocuirea umbrelor cu realitatea: la fel ca mama de după colț, la capătul culoarului, așa încât copilașul să capete toată odihna și bucuria.

Din devoționalul „Bucurii de Neclintit”

Sus