Bucurii de Neclintit Tematică: Viață creștină

30 Octombrie / Pericolul alunecării

John Piper

Ascultă Pauză

Un mesaj devoțional de John Piper, parte din seria Bucurii de Neclintit.

© 2022, Asociația MAGNA GRATIA. Toate drepturile rezervate.

„De aceea, cu atât mai mult trebuie să ne ținem de lucrurile, pe care le-am auzit, ca să nu fim depărtați de ele” (Evrei 2:1).

Noi toți cunoaștem oameni cărora li s-a întâmplat așa ceva. În ei nu se vede nicio urgență. Nicio vigilență. Nicio ascultare concentrată sau vreo ațintire a privirilor lor asupra lui Isus. Iar rezultatul n-a fost o rămânere pe loc, ci o îndepărtare.

Există o idee importantă aici: cel implicat nu rămâne pe loc. Viața acestei lumi nu este un lac. Ea este un râu. Iar ea curge în jos către pierzare. Dacă nu asculți zelos de Isus, nu te gândești la El zilnic și nu îți ațintești privirile asupra Lui ceas de ceas, nu vei rămâne pe cale; o vei lua înapoi. Vei aluneca îndepărtându-te de Hristos.

Alunecarea este un lucru mortal în viața creștină. Iar remediul pentru alunecare, așa cum învățăm din Evrei 2:1, este acesta: ia seama cu atenție la ce auzi. Altfel spus, gândește-te la ceea ce spune Dumnezeu în Fiul Său Isus. Ațintește-ți privirile asupra a ceea ce Dumnezeu spune și face în Fiul lui Dumnezeu, Isus Hristos.

Aceasta nu este o lecție dificilă de înot pe care ar trebui să o înveți. Singurul lucru care ne împiedică să înotăm împotriva societății păcătoase nu este greutatea actului în sine, ci dorința noastră păcătoasă de a merge la vale odată cu ea.

Să nu ne plângem că Dumnezeu ne-a dat o slujbă grea. Ascultă, ia aminte, ațintește-ți privirea – aceste lucruri nu sunt ceea ce ai descrie ca o fișă de post dificilă. În fapt, nici măcar nu este asta, ci o invitație solemnă de a fi satisfăcuți în Isus, astfel încât să nu ne lăsăm momiți de dorințe amăgitoare ca să o luăm în jos.

Dacă de îndepărtezi azi de pe cale, unul dintre semnele nădejdii că ești născut din nou este că te simți străpuns în inima ta pentru asta, și simți ridicându-se în tine o dorință de a-ți îndrepta privirea către Isus, de a lua aminte la El și de a asculta de El în zilele, lunile și anii care îți stau înainte.

Din devoționalul „Bucurii de Neclintit”

Sus