Bucurii de Neclintit

2 aprilie / Mai bine decât Everest

John Piper

Ascultă Pauză

Un mesaj devoțional de John Piper, parte din seria Bucurii de Neclintit.
© 2022, Asociația MAGNA GRATIA. Toate drepturile rezervate.

Știm că toate lucrurile lucrează împreună spre binele celor ce Îl iubesc pe Dumnezeu, și anume spre binele celor ce sunt chemați după planul Său (Rom. 8:28).

Dacă trăiești în interiorul acestei făgăduințe uriașe, viața ta este mai statornică și mai stabilă decât Muntele Everest.

Nimic nu te poate sufla de pe loc când te afli ocrotit de zidurile pasajului din Romani 8:28. În afara adevărului din Romani 8:28, totul este numai confuzie, anxietate, frică și incertitudine. În afara acestei făgăduințe a harului viitor atotcuprinzător al lui Dumnezeu, nu există decât casele de paie ale drogurilor, pornografiei și a nenumărate lucruri care te îndepărtează de El. Nu există decât zidurile din stinghii și acoperișurile de tablă ale strategiilor fragile de investiții, ale polițelor de asigurare fugare și ale planurilor de pensionare lipsite de valoare. Nu există decât fortificațiile de carton ale lacătelor zăvorâte, ale sistemelor de alarmă și ale rachetelor anti-balistice. În afară există o mie de substitute ale adevărului din Romani 8:28.

Odată ce intri pe ușa dragostei, pătrunzând în structura masivă, de nezguduit, din Romani 8:28, totul se schimbă. În viața ta pătrund stabilitatea, profunzimea și libertatea. Pur și simplu nu mai poți fi suflat încoace și încolo. Încrederea că un Dumnezeu suveran domnește spre binele tău peste toată durerea și toată plăcerea pe care le vei experimenta vreodată este un refugiu incomparabil, siguranța, nădejdea și puterea din viața ta.

Când copiii lui Dumnezeu trăiesc prin harul viitor din Romani 8:28 – de la pojar până la înmormântare – ei sunt cei mai liberi, mai puternici și mai generoși oameni din lume.

​Lumina lor strălucește, iar oamenii Îi dau slavă Tatălui lor din ceruri (Matei 5:16).

Din devoționalul „Bucurii de Neclintit”

Sus