Bucurii de Neclintit Tematici: Daruri spirituale Darurile Duhului Sfânt Harul lui Dumnezeu

18 Iulie / Harul lui Dumnezeu manifestat în darurile spirituale

John Piper

Ascultă Pauză

Un mesaj devoțional de John Piper, parte din seria Bucurii de Neclintit.
© 2022, Asociația MAGNA GRATIA. Toate drepturile rezervate.

Ca niște buni ispravnici ai harului felurit al lui Dumnezeu, fiecare dintre voi să le slujească altora după darul pe care l-a primit (1 Petru 4:10).

Când noi ne folosim darurile spirituale, de fapt administrăm har – nu doar harul de ieri, ci și cel de azi, care sosește în orice moment în care avem nevoie de el. Iar acest har viitor este „har felurit”. El vine în multe culori, forme și dimensiuni. Acesta este unul din motivele pentru care darurile spirituale din trupul lui Hristos sunt atât de diverse. Prisma darurilor lui Dumnezeu din viața ta va reflecta umbrele gloriei divine care n-ar veni niciodată prin prisma mea.

Există la fel de multe haruri viitoare pe cât sunt nevoi în trupul lui Hristos – și chiar mai mult. Darurile spirituale ne sunt date ca să primim și să folosim harul viitor al lui Dumnezeu în acele nevoi.

Dar cineva ar putea să ne întrebe: „De ce credeți că Petru se referă la harul viitor? Un ispravnic nu gestionează avuția unei familii care îi este deja încredințată?”

Principalul motiv pentru care eu cred că Petru se referă la harul viitor ține de faptul că următorul verset ilustrează felul cum se petrece aceasta, iar el face referire acolo la proviziile continue de har viitor. El spune: „Dacă slujește cineva, să slujească după puterea pe care i-o dă Dumnezeu: pentru ca, în toate lucrurile, să fie slăvit Dumnezeu prin Isus Hristos” (1 Petru 4:11). Cuvântul este „i-o dă”, nu „i-a dat-o”. Când tu slujești, faci acest lucru în puterea proviziei continue de har de la Dumnezeu, pe care îl primești ca să faci ce trebuie făcut.

Când îți folosești darul spiritual slujindu-i mâine cuiva, vei sluji „prin puterea pe care Dumnezeu ți-o dă”, iar puterea respectivă îți va fi dată mâine, nu azi. „Puterea ta să țină cât zilele tale!” (Deut. 33:25).

Dumnezeu continuă să ne dea „puterea” în care noi slujim zi de zi și clipă de clipă. El face acest lucru pentru că Acela care dă această putere continuă și inepuizabilă primește slava. „Dacă slujește cineva, să slujească după puterea pe care i-o dă Dumnezeu: pentru ca, în toate lucrurile, să fie slăvit Dumnezeu prin Isus Hristos”.

Din devoționalul „Bucurii de Neclintit”

Sus