Bucurii de Neclintit

21 februarie / Isus, Slujitorul nostru

John Piper

Un mesaj devoțional de John Piper, parte din seria Bucurii de Neclintit.
© 2022, Asociația MAGNA GRATIA. Toate drepturile rezervate.

„Fiul omului n-a venit să I se slujească, ci El să slujească și să-Și dea viața răscumpărare pentru mulți!” (Marcu 10:45).

Nu doar că Isus a fost Slujitorul poporului Său câtă vreme a trăit pe pământ, ci Isus va fi de asemenea Slujitorul nostru când va reveni: „Adevărat vă spun, că el se va încinge, îi va pune să șadă la masă, și se va apropia să le slujească” (Luca 12:37). Isus ne-a dat aceasta ca pe o imagine a ceea ce El va face la revenirea Lui.

Și nu doar aceasta, ci El este acum Slujitorul nostru: „Nicidecum n-am să te las, cu niciun chip nu te voi părăsi. Așa că putem zice plini de încredere: Domnul este ajutorul meu, nu mă voi teme: ce mi-ar putea face omul?” (Evrei 13:5-6).

Oare dacă spunem despre Hristosul înviat că El a fost, este și va fi în veci Slujitorul poporului Său, Îl diminuează cu ceva înaintea ochilor noștri? Acest lucru s-ar întâmpla, dacă termenul „slujitor” ar avea sensul de „cineva care primește ordine”, sau dacă ne-am putea închipui că am fi cumva stăpânii Lui. Da, asta L-ar dezonora. Dar El nu este dezonorat cu nimic atunci când spunem că noi suntem slabi și avem nevoie de ajutorul Lui.

Nu Îl dezonorează deloc să spunem că El este singurul care ne poate sluji în lucrurile de care avem cea mai mare nevoie.

Nu Îl dezonorează deloc să spunem că El este izvorul inepuizabil al dragostei și că resursele Lui ni se par cu atât mai uimitoare cu cât El ne ajută mai mult și cu cât depindem mai mult de slujirea Lui. De aceea, putem spune cu încredere: „Isus Hristos este viu pentru a sluji!“

Este viu pentru a mântui. El este viu pentru a dărui. Iar El este încântat să fie și să facă toate acestea.

El nu este împovărat de grijile tale. El prosperă în purtarea poverilor, nu în lepădarea lor. El iubește să lucreze „pentru cei ce se încred în El” (Isaia 64:4). El îi „iubește pe cei ce… nădăjduiesc în bunătatea Lui” (Ps. 147:11). „Domnul Își întinde privirile peste tot pământul, ca să îi sprijine pe aceia a căror inimă este întreagă a Lui” (2 Cron. 16:9).

​Isus Hristos este exuberant prin slujirea Lui omnipotentă de dragul tuturor celor care își pun credința în El.

Din devoționalul „Bucurii de Neclintit”

Sus