Bucurii de Neclintit Tematici: Credința Suveranitatea lui Dumnezeu

26 Septembrie / Viața încrezătoare în puterea suverană a lui Dumnezeu

John Piper

Ascultă Pauză

Un mesaj devoțional de John Piper, parte din seria Bucurii de Neclintit.
© 2022, Asociația MAGNA GRATIA. Toate drepturile rezervate.

„… față de noi, credincioșii, nemărginita mărime a puterii Sale…” (Efes. 1:19).

Atotputernicia lui Dumnezeu este refugiul veșnic și nezguduit în gloria eternă a lui Dumnezeu, indiferent ce se întâmplă pe acest pământ. Iar acea încredere este sursa și puterea ascultării radicale de chemarea lui Dumnezeu.

Există oare ceva mai eliberator, mai atrăgător sau mai fortifiant decât adevărul că Dumnezeul Cel atotputernic este refugiul tău – pe tot parcursul zilei, în fiecare zi, în toate experiențele obișnuite și neobișnuite ale vieții?

Dacă am crezut acest lucru, dacă lăsăm cu adevărat ca acest adevăr al atotputerniciei lui Dumnezeu să ne cuprindă ființa, cât de diferite ar fi viețile și lucrările noastre! Cât de smeriți și puternici am deveni în fața planurilor mântuitoare ale lui Dumnezeu!

Atotputernicia lui Dumnezeu este adăpostul poporului Lui. Iar când crezi cu adevărat că refugiul tău este omnipotența Dumnezeului Cel atotputernic, există o bucurie, o libertate și o putere care se vor revărsa într-o viață de ascultare radicală de Isus Hristos.

Atotputernicia lui Dumnezeu înseamnă reverență, recompensă și adăpost pentru poporul legământului Lui.

Te chem să accepți termenii legământului harului Lui: întoarce-te de la păcat și pune-ți încrederea în Domnul Isus Hristos! Atotputernicia lui Dumnezeu va fi reverență pentru sufletul tău, recompensă pentru vrăjmașii tăi și adăpost pentru viața ta – toate acestea pentru toată veșnicia.

Din devoționalul „Bucurii de Neclintit”

Sus