Bucurii de Neclintit Tematică: Păcatele sexuale

16 August / De ce cedezi în fața păcatului sexual

John Piper

Ascultă Pauză

Un mesaj devoțional de John Piper, parte din seria Bucurii de Neclintit.
© 2022, Asociația MAGNA GRATIA. Toate drepturile rezervate.

„Fă-mă să aud veselie și bucurie, și oasele pe care le-ai zdrobit Tu se vor bucura… Dă-mi iarăși bucuria mântuirii Tale, și sprijină-mă cu un duh de bunăvoință!” (Ps. 51:8, 12).

De ce nu strigă David cerând înfrânare sexuală? De ce nu se roagă el ca oamenii să îi ceară socoteală? De ce nu se roagă să aibă ochi ocrotiți și gânduri fără conotații sexuale? În acest psalm de mărturisire și pocăință, după ce, în esență, a violat-o pe Bat-Șeba, te-ai aștepta ca David să ceară ceva de felul acesta.

Motivul este că el știe că păcatul sexual este un simptom, nu boala în sine.

Oamenii cedează în fața păcatului sexual pentru că ei nu au plinătatea bucuriei și a fericirii în Hristos. Sufletele lor nu sunt statornice, hotărâte și bine ancorate. Ei se clatină. Ei sunt atrași și cedează pentru că Dumnezeu nu are locul suprem în simțămintele și gândurile lor, așa cum ar trebui.

David știa acest lucru despre sine. Și el ni se aplică și nouă. Prin felul în care se roagă, David ne arată care este nevoia reală pentru cei care păcătuiesc în chestiunile sexuale: Dumnezeu! Bucuria în Dumnezeu.

Aceasta este o chestiune de înțelepciune profundă pentru noi.

Din devoționalul „Bucurii de Neclintit”

Sus