Bucurii de Neclintit Tematici: Scriptura Suficiența Scripturii

18 Noiembrie / Puterea străpungătoare a Cuvântului

John Piper

Ascultă Pauză

Un mesaj devoțional de John Piper, parte din seria Bucurii de Neclintit.

© 2022, Asociația MAGNA GRATIA. Toate drepturile rezervate.

„Căci Cuvântul lui Dumnezeu este viu și lucrător, mai tăietor decât orice sabie cu două tăișuri: pătrunde până acolo că desparte sufletul și duhul, încheieturile și măduva, judecă simțirile și gândurile inimii” (Evrei 4:12).

Cuvântul lui Dumnezeu este singura noastră nădejde. Vestea bună a făgăduințelor lui Dumnezeu și avertismentele judecății Lui sunt suficient de clare, vii și active ca să pătrundă până în adâncul inimii mele, arătându-mi că minciunile păcatului sunt cu adevărat minciuni.

Avortul nu va crea un viitor minunat pentru mine. Nici trișatul, nici vestimentația provocatoare, nici renunțarea la puritatea sexuală, nici indiferența față de ilegalități la locul de muncă, nici divorțul și nici răzbunarea. Iar ceea ce mă scapă din această amăgire este Cuvântul lui Dumnezeu.

Cuvântul făgăduinței lui Dumnezeu este ca deschiderea largă a unei ferestre mari prin care să intre razele strălucitoare ale dimineții, luminând peste mormanele de păcat care se prefac că sunt plăceri împlinitoare în inimile noastre. Dumnezeu ți-a dat vestea Lui bună, făgăduințele Lui, Cuvântul Lui, ca să te ocrotească de amăgirile profunde ale păcatului, păcat care încearcă să îți împietrească inima și să te momească departe de Dumnezeu, ducându-te către pierzare.

Fii bucuros în lupta ta pentru credință. Întrucât Cuvântul lui Dumnezeu este viu, activ și mai ascuțit decât orice sabie cu două tăișuri, el va pătrunde mai adânc decât orice amăgire a păcatului, și va scoate la lumină ceea ce este cu adevărat valoros, vrednic de încredere și dragoste.

Din devoționalul „Bucurii de Neclintit”

Sus