Bucurii de Neclintit Tematică: Bucurie

20 Septembrie / Nici pe departe suficient de hedonist

John Piper

Ascultă Pauză

Un mesaj devoțional de John Piper, parte din seria Bucurii de Neclintit.
© 2022, Asociația MAGNA GRATIA. Toate drepturile rezervate.

„Nu vă strângeți comori pe pământ, unde le mănâncă moliile și rugina, și unde le sapă și le fură hoții; ci strângeți-vă comori în Cer, unde nu le mănîncă moliile și rugina, și unde hoții nu le sapă, nici nu le fură” (Matei 6:19-20).

Mesajul ce trebuie trâmbițat de pe casele bogaților este acesta: omule secular, nu ești nici pe departe suficient de hedonist!

Încetează să te simți satisfăcut cu cei 2% de plăcere care ajunge înghițită de moliile inflației și de rugina morții. Investește în acțiunile Cerului, pentru că ele aduc o împlinire și un profit bogat, fiind garantate de Dumnezeu.

Trăirea unei vieți dedicată confortului, siguranței și plăcerilor materiale este ca și cum ai arunca bani într-o vizuină de șobolani. Dar investirea unei vieți în truda dragostei aduce profituri de bucurie inegalabilă și nesfârșită:

„Vindeți ce aveți și dați milostenie. Faceți-vă rost de pungi care nu se învechesc, o comoară nesecată în ceruri, unde nu se apropie hoțul și unde nu roade molia” (Luca 12:33).

Acest mesaj este o veste foarte bună: vino la Hristos, în a cărui prezență sunt plinătatea bucuriei și plăcerile veșnice. Alătură-te nouă în truda hedonismului creștin, căci Domnul a spus: Este mai ferice să iubești decât să trăiești în lux! Este mai ferice acum și în veci.

Din devoționalul „Bucurii de Neclintit”

Sus