Bucurii de Neclintit

22 mai / Isus Își cunoaște oile

John Piper

Ascultă Pauză

Un mesaj devoțional de John Piper, parte din seria Bucurii de Neclintit.
© 2022, Asociația MAGNA GRATIA. Toate drepturile rezervate.

Oile Mele ascultă glasul Meu; Eu le cunosc (Ioan 10:27).

Isus îi cunoaște pe cei care sunt ai Lui. În ce constă această cunoaștere?

Ioan 10:3 este un pasaj paralel apropriat de cel din Ioan 10:27. El spune: „oile aud glasul lui; el își cheamă oile pe nume, și le scoate afară din staul”.

Așadar, când Isus spune, „Eu le cunosc”, sensul este cel puțin că El le cunoaște pe nume, adică le cunoaște individual și îndeaproape. Ele nu sunt anonime, pierdute undeva în turmă.

Ioan 10:14-15 ne oferă un alt gând: „Eu sunt Păstorul cel bun. Eu Îmi cunosc oile Mele, și ele Mă cunosc pe Mine, așa cum Mă cunoaște pe Mine Tatăl, și cum Îl cunosc Eu pe Tatăl”.

Există o asemănare reală între felul în care Isus Îl cunoaște pe Tatăl Lui din Cer, și felul în care El Își cunoaște oile. Isus Se vede pe Sine în Tatăl, și Se vede pe Sine în ucenicii Lui.

Într-o anumită măsură, Isus recunoaște propriul Său caracter în ucenicii Lui. El vede propria marcă în oile Sale. Acest lucru le face dragi inimii Lui.

El este ca un soț care își așteaptă soția la aeroport, uitându-se după ea în timp ce oamenii se dau jos din avion. Când ea apare, el o cunoaște, îi recunoaște trăsăturile și vede în ochii ei o reflectare fericită a dragostei lui pentru ea. El își găsește desfătarea în ea. Ea este singura pe care el o îmbrățișează.

Apostolul Pavel exprimă acest adevăr în felul următor: „temelia tare a lui Dumnezeu stă nezguduită, având pecetea aceasta: ‚Domnul îi cunoaște pe cei ce sunt ai Lui’” (2 Tim. 2:19).

​Este greu să exagerăm ce privilegiu imens este să fim cunoscuți personal, îndeaproape și iubitor de Fiul lui Dumnezeu. Acesta este un dar prețios pentru toate oile Sale, conținând în el părtășia profundă, personală, dragostea și făgăduința vieții veșnice.

Din devoționalul „Bucurii de Neclintit”

Sus