Bucurii de Neclintit Tematici: Rugăciune Rugăciunea

23 Ianuarie – Mergi direct la Dumnezeu

John Piper

Ascultă Pauză

Un mesaj devoțional de John Piper, parte din seria Bucurii de Neclintit.
© 2021, Asociația MAGNA GRATIA. Toate drepturile rezervate.

„În ziua aceea, veți cere în Numele Meu, și nu vă zic că Îl voi ruga pe Tatăl pentru voi. Căci Tatăl însuși vă iubește, pentru că M-ați iubit, și ați crezut că am ieșit de la Dumnezeu” (Ioan 16:26-27).

Nu face din Fiul lui Dumnezeu un Mijlocitor mai mult decât este. Isus spune: „nu vă zic că Îl voi ruga pe Tatăl pentru voi”. Cu alte cuvinte, nu voi interfera între voi și Tatăl ca și cum n-ați putea merge direct la El. De ce? „Tatăl însuși vă iubește”.

Acest lucru este uimitor. Isus ne avertizează să nu ne gândim la Dumnezeul atotputernic ca și cum ar fi lipsit de dorința de a ne primi direct în prezența Lui. Prin „direct” mă refer la ce a spus Isus: „Nu voi duce cererile voastre la Dumnezeu în locul vostru. Le puteți duce voi înșivă direct. El vă iubește. El vrea să veniți la El. El nu este mânios pe voi”.

Este absolut adevărat că nicio ființă omenească păcătoasă nu are vreun acces la Tatăl altfel decât prin sângele lui Isus (Evrei 10:19-20). El mijlocește chiar acum pentru noi (Rom. 8:34Evrei 7:25). El este Apărătorul nostru de acum înaintea Tatălui (1 Ioan 2:1). El este acum Marele nostru Preot înaintea scaunului de domnie al lui Dumnezeu (Evrei 4:15-16). El a spus că „nimeni nu vine la Tatăl decât prin Mine” (Ioan 14:6).

Da. Dar Isus ne protejează ca să nu ducem mijlocirea Lui prea departe. „Nu vă zic că Îl voi ruga pe Tatăl pentru voi. Căci Tatăl însuși vă iubește”. Isus este acolo. El aduce o mărturie perpetuă și mereu vie a stingerii mâniei Tatălui față de noi.

Dar El nu este acolo ca să vorbească în locul nostru, ca să ne țină la distanță de Tatăl sau să sugereze că inima Tatălui este păzită împotriva noastră sau că nu ar fi îndreptată înspre noi – de unde și cuvintele „căci Tatăl însuși vă iubește”.

De aceea, vino. Vino cu îndrăzneală (Evrei 4:16). Vino cu așteptări. Vino așteptând să primești un zâmbet. Vino tremurând de bucurie, nu de groază.

​Isus spune: „Am creat o cale către Dumnezeu. De aceea, nu Mă voi pune de-a curmezișul ei”. Vino.

Din devoționalul „Bucurii de Neclintit”

Sus