Bucurii de Neclintit

18 februarie / Când ești nemuritor

John Piper

Ascultă Pauză

Un mesaj devoțional de John Piper, parte din seria Bucurii de Neclintit.
© 2022, Asociația MAGNA GRATIA. Toate drepturile rezervate.

La ziuă, Iudeii au uneltit și s-au legat cu blestem că nu vor mânca, nici nu vor bea, până nu-l vor omorî pe Pavel (F.A. 23:12).

Ce s-a ales de acei indivizi care au promis că nu vor mânca până nu aveau să îl ucidă pe Pavel?

Citim despre ei în Faptele Apostolilor 23:12: „La ziuă, Iudeii au uneltit și s-au legat cu blestem că nu vor mânca, nici nu vor bea, până nu-l vor omorî pe Pavel”. Dar planul lor n-a funcționat. De ce? Pentru că a intervenit un șir de evenimente improbabile:

(1) Un băiat a auzit de complotul pus la cale de ei.

(2) Băiatul era fiul rudei lui Pavel.

(3) Băiatul a avut curajul de a se duce la centurionul roman care îl păzea pe Pavel.

(4) Centurionul l-a luat în serios pe băiat și l-a dus la guvernator.

(5) Guvernatorul l-a crezut și a pregătit „două sute de ostași, șaptezeci de călăreți și două sute de sulițari” care să îl însoțească pe Pavel în siguranță.

Dacă ne gândim bine, fiecare dintre aceste evenimente a fost foarte improbabil. Ciudat, dar toate s-au petrecut așa cum am văzut.

Ce au omis să ia în considerare acei oameni înfometați de sânge, care plănuiau să îl prindă pe Pavel? Ei au eșuat să se gândească serios la ceea ce se petrecuse cu Pavel chiar înainte ca ei să aranjeze complotul. Domnul îi apăruse lui Pavel în închisoare și i-a spus: „Îndrăznește, Pavele; căci, după cum ai mărturisit despre Mine în Ierusalim, tot așa trebuie să mărturisești și în Roma” (F.A. 23:11).

Hristos spusese că Pavel avea să meargă la Roma. Și asta era suficient. Niciun complot și nicio ambuscadă nu putea să împiedice promisiunea lui Hristos. Pavel avea să fie nemuritor până în clipa când avea să ajungă în Roma. Trebuia adusă o mărturie finală. Iar Hristos avea să Se îngrijească ca Pavel să dea acea mărturie.

​Și tu ai o mărturie finală de dat. De aceea, ești nemuritor până când o vei da.

Din devoționalul „Bucurii de Neclintit”

Sus