Bucurii de Neclintit

16 aprilie / Îndurare pentru azi

John Piper

Ascultă Pauză

Un mesaj devoțional de John Piper, parte din seria Bucurii de Neclintit.
© 2022, Asociația MAGNA GRATIA. Toate drepturile rezervate.

Bunătățile Domnului nu s-au sfârșit, îndurările Lui nu sunt la capăt, ci se înnoiesc în fiecare dimineață. Și credincioșia Ta este atât de mare! (Plâng. 3:22–23).

Îndurările lui Dumnezeu se înnoiesc în fiecare dimineață pentru că noi primim suficient har doar pentru fiecare zi în parte. Dumnezeu rânduiește necazurile fiecărei zile, dar El rânduiește și îndurările fiecărei zile. În viața copiilor Lui, ele sunt rânduite perfect. Isus a spus: „Nu vă îngrijorați dar de ziua de mâine; căci ziua de mâine se va îngrijora de ea însăși. Ajunge zilei necazul ei” (Matei 6:34). Fiecare zi își are propriul necaz. Fiecare zi își are propriile îndurări. Ele se înnoiesc în fiecare dimineață.

Dar noi avem deseori tendința de a cădea pradă disperării când ne gândim că am putea fi nevoiți să purtăm poverile de mâine folosind resursele de azi. Dumnezeu vrea ca noi să știm că El nu ne cere asta. Îndurările de azi sunt pentru necazurile de azi. Îndurările de mâine sunt pentru necazurile de mâine.

Noi ne întrebăm câteodată dacă vom avea îndurare suficientă ca să rămânem în picioare în testarea noastră groaznică. Da, vom avea. Petru spune că, „dacă sunteți batjocoriți pentru Numele lui Hristos, ferice de voi! Fiindcă Duhul slavei, Duhul lui Dumnezeu, Se odihnește peste voi” (1 Petru 4:14). Când apare batjocura, atunci vine Duhul slavei. Așa a fost în cazul lui Ștefan, când era omorât cu pietre. Așa va fi și în cazul tău. Când Duhul și slava sunt necesare, le vei primi.

Mana din pustie era dată pentru fiecare zi în parte. Nimeni nu putea să o stocheze undeva. Așa trebuie să depindem și noi de îndurarea lui Dumnezeu. Nu primești azi putere ca să porți poverile de mâine. Azi ți se dau îndurări doar pentru necazurile de azi.

​Mâine, îndurările se vor înnoi. „Credincios este Dumnezeu, care v-a chemat la părtășia cu Fiul Său Isus Hristos, Domnul nostru” (1 Cor. 1:9).

Din devoționalul „Bucurii de Neclintit”

Sus