Bucurii de Neclintit

9 mai / Ce înseamnă să Îl iubim pe Dumnezeu

John Piper

Ascultă Pauză

Un mesaj devoțional de John Piper, parte din seria Bucurii de Neclintit.
© 2022, Asociația MAGNA GRATIA. Toate drepturile rezervate.

Dumnezeule, Tu ești Dumnezeul meu, pe Tine Te caut! Îmi însetează sufletul după Tine, îmi tânjește trupul după Tine, într-un pământ sec, uscat și fără apă. Așa Te privesc eu în locașul cel sfânt, ca să-Ți văd puterea și slava (Ps. 63:1-2).

Doar Dumnezeu va împlini o inimă ca a lui David. Și David era un om după inima lui Dumnezeu. Așa am fost creați să fim.

Iată esența a ceea ce înseamnă să Îl iubim pe Dumnezeu: să fim satisfăcuți în El. În El – nu doar în darurile Lui, ci în Dumnezeu însuși, văzând ce Persoană glorioasă este El!

A-L iubi pe Dumnezeu va include ascultarea de toate poruncile Lui; va include să credem întreg Cuvântul Lui; va include să Îi mulțumim pentru toate darurile Sale. Dar toate acestea nu sunt decât ceea ce se revarsă în afară. Esența iubirii de Dumnezeu este să admirăm și să ne bucurăm de tot ceea ce El este. Și această bucurie în Dumnezeu este ceea ce face ca toate celelalte răspunsuri ale noastre să Îl glorifice cu adevărat.

Noi toți cunoaștem acest adevăr atât intuitiv, cât și din Scriptură. Ne simțim cel mai onorați de dragostea celor care ne slujesc constrânși de datorie sau de bucuria părtășiei?

Soția mea se simte cea mai onorată când eu spun: „Mă simt fericit să petrec timp cu tine”. Fericirea mea este ecoul drăgălășeniei ei. Așa este și în cazul relației cu Dumnezeu. El este cel mai glorificat în noi când noi suntem cel mai satisfăcuți în El.

Niciunul dintre noi nu a ajuns la satisfacția perfectă în Dumnezeu. Eu îmi deplâng adesea cârtirile inimii când pierd vreo mângâiere pământească. Dar am gustat că Domnul este bun. Prin harul lui Dumnezeu, eu știu acum care este izvorul bucuriei veșnice.

​De aceea, îmi place să îmi petrec zilele atrăgându-i pe oameni înspre această bucurie până ce îi văd spunând împreună cu mine: „Un lucru cer de la Domnul și-l doresc fierbinte: aș vrea să locuiesc toată viața mea în Casa Domnului, ca să privesc frumusețea Domnului și să mă minunez de Templul Lui” (Ps. 27:4).

Din devoționalul „Bucurii de Neclintit”

Sus