Bucurii de Neclintit

4 aprilie / Dumnezeu ne întărește prin alții

John Piper

Ascultă Pauză

Un mesaj devoțional de John Piper, parte din seria Bucurii de Neclintit.
© 2022, Asociația MAGNA GRATIA. Toate drepturile rezervate.

„Simone, Simone, Satana v-a cerut să vă cearnă ca grâul. Dar Eu M-am rugat pentru tine, ca să nu se piardă credința ta; și după ce te vei întoarce la Dumnezeu, să îi întărești pe frații tăi” (Luca 22:31–32).

Ce s-a întâmplat cu ceilalți zece apostoli (pe Iuda nu îl mai punem la socoteală)?

Satana avea să îi cearnă și pe ei. S-a rugat Isus și pentru ei?

Desigur. Dar El nu I-a cerut Tatălui să le păstreze credința în același fel în care a păzit-o pe a lui Petru.

Dumnezeu a rupt spatele mândriei și a bizuirii pe sine ale lui Petru în acea noapte, în agonia sitei Satanei. Dar El nu l-a abandonat. El l-a întors pe Petru, l-a iertat, l-a restaurat și i-a întărit credința. Iar acum, misiunea lui Petru era să îi întărească pe ceilalți zece. „Și după ce te vei întoarce la Dumnezeu, să îi întărești pe frații tăi”.

Isus i-a hrănit pe cei zece hrănindu-l pe Petru. Cel întărit devine cel ce îi întărește pe alții.

Aici există o lecție deosebită pentru noi. Uneori, Dumnezeu va interveni direct în viața ta, întărind doar credința ta în ceasurile liniștite de dimineață, când toți ceilalți dorm. Dar, în majoritatea cazurilor (am putea spune în zece cazuri din unsprezece), Dumnezeu ne întărește credința printr-o altă persoană.

Dumnezeu ne trimite un Simon Petru, care vine tocmai cu acel cuvânt al harului de care noi avem nevoie ca să continuăm în credință: o anume mărturie despre felul în care „seara vine plânsul, iar dimineața veselia” (Ps. 30:5).

​Siguranța veșnică este un proiect colectiv. Ori de câte ori Dumnezeu îți încurajează inima prin făgăduința că, în cernerea făcută de Satana, credința ta nu se va pierde, ia acea încurajare și dublează-ți bucuria, folosind-o ca să îți întărești frații și surorile – chiar cu puterea cu care tu ai fost întărit.

Din devoționalul „Bucurii de Neclintit”

Sus