Bucurii de Neclintit

15 mai / Ce este blândețea?

John Piper

Ascultă Pauză

Un mesaj devoțional de John Piper, parte din seria Bucurii de Neclintit.
© 2022, Asociația MAGNA GRATIA. Toate drepturile rezervate.

Ferice de cei blânzi, căci ei vor moșteni pământul! (Matei 5:5).

Blândețea începe când ne punem încrederea în Dumnezeu. Apoi, deoarece avem încredere în El, ne consacrăm viețile în mâinile Lui. Aruncăm asupra Lui anxietățile, frustrările, planurile, relațiile, slujbele și sănătatea noastră.

Apoi așteptăm cu răbdare ca Domnul să lucreze. Avem încredere în timpul hotărât de El, în puterea și harul Lui care lucrează în cel mai bun fel spre gloria Lui și spre binele nostru.

Rezultatul încrederii în Dumnezeu, al aruncării anxietăților noastre asupra Lui și al așteptării răbdătoare a lucrării Lui este că nu apelăm la mânia rapidă și agitată. Nu, ci renunțăm la mânie și punem situația în care ne găsim în mâinile lui Dumnezeu, lăsându-L să ne răzbune El, dacă așa dorește.

După aceea, așa cum ne spune Iacov, în această încredere liniștită, noi nu ne grăbim să vorbim, ci suntem grabnici la ascultare (Iacov 1:19). Devenim ușor de înduplecat și deschiși la corecție (Iacov 3:17). Iacov numește aceasta „blândețea înțelepciunii” (Iacov 3:13).

Blândeții îi place să învețe. Ea socotește prețioase loviturile corecției venite de la un prieten (Prov. 27:6). Iar când trebuie să îi spună un cuvânt corectiv unei persoane prinsă în păcat sau erezie, blândețea vorbește din convingerea profundă a propriei expuneri la cădere, a propriei înclinații de a păcătui și a propriei dependențe totale de harul lui Dumnezeu (Gal. 6:1).

Liniștea, deschiderea și vulnerabilitatea blândeții sunt lucruri foarte frumoase și foarte dureroase. Ea este contrară a tot ceea ce noi suntem, prin natura noastră păcătoasă. Ea necesită ajutor supranatural.

Dacă ești ucenic al lui Isus Hristos – dacă ai încredere în El și îți dedici viața Lui, așteptând răbdător lucrarea Lui – Dumnezeu a început deja să te ajute, și te va ajuta mai mult.

​Iar principala modalitate în care El te va ajuta ține de asigurarea inimii tale că ești împreună moștenitor al lui Isus Hristos și că lumea, cu tot ce există în ea, este a ta (1 Cor. 3:21-23). Cei blânzi moștenesc pământul.

Din devoționalul „Bucurii de Neclintit”

Sus