Bucurii de Neclintit

1 Iulie / Plăcerea lui Dumnezeu de a-ți face bine

John Piper

Ascultă Pauză

Un mesaj devoțional de John Piper, parte din seria Bucurii de Neclintit.
© 2022, Asociația MAGNA GRATIA. Toate drepturile rezervate.

„Nu te teme, turmă mică; pentru că Tatăl vostru vă dă cu plăcere Împărăția” (Luca 12:32).

Isus nu va sta deoparte și să ne lase pe noi să cădem în necredință fără să luptăm. El ridică arma Cuvântului și îl transmite cu putere pentru toți cei care se străduiesc să creadă.

Țelul Lui este să învingă frica de ideea că Dumnezeu nu este acel fel de Dumnezeu care dorește să fie bun pentru noi – că El nu ar fi cu adevărat generos, gata să ne vină în ajutor, blând și bun, ci că El ar fi, în esență, dezgustat de noi, având o dispoziție rea și mânioasă față de noi.

Uneori, chiar dacă noi credem în mințile noastre că Dumnezeu este bun cu noi, putem să simțim în inimile noastre că bunătatea Lui este întrucâtva forțată sau constrânsă, probabil asemenea unui judecător care a fost manipulat de un avocat priceput așa încât să fie înghesuit într-un colț printr-un artificiu tehnic la o ședință de tribunal, astfel că el este nevoit să anuleze acuzațiile împotriva unui inculpat pe care, altfel, ar dori să îl trimită mai degrabă în închisoare.

Dar Isus se străduiește să ne ajute să nu ne simțim astfel în raport cu Dumnezeu. În Luca 12:32, El se străduiește să descrie pentru noi vrednicia și puritatea indescriptibile ale sufletului lui Dumnezeu, arătându-ne plăcerea fără limite pe care El o are să ne dea Împărăția.

„Nu te teme, turmă mică; pentru că Tatăl vostru vă dă cu plăcere Împărăția”. Fiecare cuvințel din această frază uluitoare este menit să vină în ajutorul nostru, ca să alunge frica pe care Isus știe că o avem și că ne luptăm cu ea, anume că Dumnezeu n-ar fi dispus să ne dea beneficiile Lui; că El ar fi constrâns și că nu I-ar sta în caracter să facă lucruri drăguțe; că, în esență, El ar fi mânios și că I-ar plăcea să Își refuleze mânia.

Luca 12:32 este o frază care ne vorbește despre natura lui Dumnezeu. Ea ne arată ce fel de inimă are El. Este un verset despre ceea ce Îl face pe Dumnezeu să fie bucuros – nu doar despre ce va face Dumnezeu sau ce trebuie să facă, ci și despre ceea ce El găsește plăcere să facă, despre ceea ce El iubește să facă, lucruri în care Își găsește desfătarea. Fiecare cuvânt de aici contează. „Nu te teme, turmă mică; pentru că Tatăl vostru vă dă cu plăcere Împărăția”.

Din devoționalul „Bucurii de Neclintit”

Sus