Bucurii de Neclintit Tematică: Viață creștină

27 Decembrie / Care îți este țelul?

John Piper

Ascultă Pauză

Un mesaj devoțional de John Piper, parte din seria Bucurii de Neclintit.

© 2022, Asociația MAGNA GRATIA. Toate drepturile rezervate.

„Deci, fie că mâncați, fie că beți, fie că faceți altceva: să faceți totul pentru slava lui Dumnezeu… Și orice faceți, cu cuvântul sau cu fapta, să faceți totul în Numele Domnului Isus, și mulțumiți, prin El, lui Dumnezeu Tatăl” (1 Cor. 10:31; Col. 3:17).

Ce îți spui despre țelurile pe care le ai în fiecare zi, după ce te trezești și ai de înfruntat o nouă zi? Când te uiți de la începutul zilei către finalul ei, ce vrei să se petreacă în viața ta?

Dacă îți spui, „nici măcar nu gândesc în felul ăsta. Doar mă ridic din pat și fac ce trebuie să fac”, de fapt te îndepărtezi de un mijloc elementar al harului și de o sursă a călăuzirii, puterii, rodniciei și bucuriei. Este un lucru foarte clar în Biblie, inclusiv în pasajele de mai sus, că Dumnezeu vrea ca noi să țintim conștient la ceva important în zilele noastre.

Voia revelată a lui Dumnezeu pentru tine este ca, atunci când te scoli din pat dimineața, să nu navighezi fără sens prin zi, lăsând ca simplele circumstanțe să îți dicteze ce să faci, ci ca să țintești la ceva, să te focalizezi pe un scop anume. Și acest lucru este valabil în cazul copiilor, adolescenților și adulților – în cazul celor necăsătoriți, a celor căsătoriți, a văduvelor și văduvilor, a mamelor și a oricărei ocupații sau rol al fiecărui om.

Absența unei ținte este totuna cu absența vieții. Frunzele moarte din curte s-ar putea mișca pe acolo mai mult decât altceva – mai mult decât câinele sau copiii. Vântul bate într-o direcție, așa că ele sunt purtate de el. Apoi bate în altă direcție, și ele o iau într-acolo. Frunzele se rostogolesc, se poticnesc, lovesc în gard, dar n-au niciun scop anume. Ele sunt pline de mișcare, dar goale de viață.

Dumnezeu nu i-a creat pe oameni după chipul Său ca ei să trăiască fără scop, ca niște frunze fără viață care sunt suflate și purtate prin curtea vieții. El ne-a creat ca să avem un țel anume în viață – să avem o țintă și un țel pentru toate zilele pe care le trăim. Care este țelul tău pentru ziua de azi? Dar pentru anul nou? Un bun punct de plecare este cel din 1 Corinteni 10:31: „fie că mâncați, fie că beți, fie că faceți altceva: să faceți totul pentru slava lui Dumnezeu”.

Din devoționalul „Bucurii de Neclintit”

Sus