Bucurii de Neclintit Tematică: Nădejde

24 Noiembrie / Ține-te strâns de nădejdea ta

John Piper

Ascultă Pauză

Un mesaj devoțional de John Piper, parte din seria Bucurii de Neclintit.

© 2022, Asociația MAGNA GRATIA. Toate drepturile rezervate.

„De aceea și Dumnezeu, fiindcă voia să le dovedească cu mai multă tărie moștenitorilor făgăduinței nestrămutarea hotărârii Lui, a venit cu un jurământ; pentru ca, prin două lucruri care nu se pot schimba, și în care este cu neputință ca Dumnezeu să mintă, să găsim o puternică îmbărbătare noi, a căror scăpare a fost să apucăm nădejdea care ne era pusă înainte” (Evrei 6:17-18).

De ce ne încurajează autorul Epistolei către Evrei să ne ținem strâns de nădejdea noastră? Dacă bucuria finală a nădejdii noastre a fost obținută și ne este garantată irevocabil prin sângele lui Isus, de ce ne spune Dumnezeu să ne ținem strâns de ea?

Răspunsul este acesta:

  • Ceea ce Hristos a obținut pentru noi când a murit pe cruce nu a fost o eliberare de nevoia de a ne ține strâns alipiți de El, ci puterea care ne dă abilitatea de a ne ține strâns de El.
  • Ceea ce El a obținut nu a fost anularea voințelor noastre, ca și cum nu trebuie să ne ținem strâns alipiți de El, ci transformarea voințelor noastre care ne dă putere să dorim să ne ținem alipiți de El.
  • Ceea ce El a obținut nu a fost anularea poruncii de a ne ține strâns alipiți de El, ci împlinirea poruncii de a face acest lucru.
  • Ceea ce El a obținut nu a fost finalul îndemnului, ci triumful acestuia.

El a murit ca tu să faci exact ceea ce Pavel a făcut în Filipeni 3:12: „alerg înainte, căutând să-l apuc, întrucât și eu am fost apucat de Hristos Isus”. Nu este nebunie, ci este Evanghelia să îi spui unui păcătos să facă ceea ce doar Hristos îl poate face capabil, anume să nădăjduiască în Dumnezeu.

Așadar, te îndemn din toată inima: întinde mâna și apucă-te de ceea ce ți s-a dat să te apuci prin Hristos. Ține-te strâns, cu toată puterea – care este puterea Lui. Darul ascultării tale este obținut prin sângele Lui.

Din devoționalul „Bucurii de Neclintit”

Sus