Bucurii de Neclintit

14 aprilie / Roagă-te pentru faima Lui

John Piper

Ascultă Pauză

Un mesaj devoțional de John Piper, parte din seria Bucurii de Neclintit.
© 2022, Asociația MAGNA GRATIA. Toate drepturile rezervate.

Iată dar cum trebuie să vă rugați: „Tatăl nostru care ești în ceruri! Sfințească-se Numele Tău” (Matei 6:9).

Scriptura spune de o mulțime de ori că Dumnezeu face lucruri „pentru Numele Lui”:

(-) Mă povățuiește pe cărări drepte, din pricina Numelui Său (Ps. 23:3).

(-) Pentru Numele Tău, Doamne, iartă-mi fărădelegea! (Ps. 25:11).

(-) El i-a scăpat, din pricina Numelui Lui (Ps. 106:8).

(-) Din pricina Numelui Meu, sunt îndelung răbdător (Isaia 48:9).

(-) Păcatele vă sunt iertate pentru Numele Lui (1 Ioan 2:12).

Dacă te întrebi ce anume mișcă inima lui Dumnezeu în toate aceste afirmații (și în multe altele ca ele), răspunsul este că Dumnezeu Se desfată când Numele Lui este cunoscut și cinstit.

Prima și cea mai importantă rugăciune care poate fi rostită este, „sfințească-se Numele Tău”. Eu obișnuiam să mă gândesc la aceasta ca la o ovație, ca și cum aș fi spus, „Aleluia! Numele Domnului este sfințit!” Dar ea nu este o ovație. Este o cerere. De fapt, este un fel de afirmație imperativă sau poruncă. Doamne, așa să fie! Fă așa încât așa să fie. Sfințească-se Numele Tău. Aceasta este cererea mea, rugăciunea mea. Apelez la Tine cu această cerere: Fă-i pe oameni să Îți sfințească Numele. Fă-mă să-Ți sfințesc Numele!”

Lui Dumnezeu Îi place ca tot mai mulți oameni să Îi „sfințească” Numele. Iată de ce Fiul Său îi învață pe creștini să se roage pentru asta. În fapt, Isus face din această cerere prima și cea mai importantă rugăciune. Pentru că aceasta este prima și cea mai mare pasiune a Tatălui.

​„Doamne, fă ca tot mai mulți oameni să Îți sfințească Numele, adică să stimeze, să admire, să îndrăgească, să onoreze, să respecte și să laude Numele Tău. Tot mai mulți oameni!” De aceea, poți vedea că aceasta este, în esență, o rugăciune misionară.

Din devoționalul „Bucurii de Neclintit”

Sus