Bucurii de Neclintit Tematică: Anxietatea

12 Septembrie / Șapte motive să nu te îngrijorezi (Partea a II-a)

John Piper

Ascultă Pauză

Un mesaj devoțional de John Piper, parte din seria Bucurii de Neclintit.
© 2022, Asociația MAGNA GRATIA. Toate drepturile rezervate.

„Și apoi, cine dintre voi, chiar îngrijorându-se, poate să adauge măcar un cot la înălțimea lui? Și de ce vă îngrijorați de îmbrăcăminte? Uitați-vă cu băgare de seamă cum cresc crinii de pe câmp: ei nici nu torc, nici nu țes; totuși vă spun că nici chiar Solomon, în toată slava lui, nu s-a îmbrăcat ca unul dintre ei. Așa că, dacă astfel îmbracă Dumnezeu iarba de pe câmp, care astăzi este, dar mâine va fi aruncată în cuptor, nu vă va îmbrăca El cu mult mai mult pe voi, puțin credincioșilor?” (Matei 6:27-30).

Pasajul din Matei 6:25-34 conține cel puțin trei făgăduințe prin care Isus vrea să ne ajute să ducem lupta pentru credință și pentru a fi eliberați de îngrijorare. Ieri ne-am îndreptat atenția către primele două făgăduințe, iar azi le vom analiza pe a treia și a patra.

A treia făgăduință este: „Și apoi, cine dintre voi, chiar îngrijorându-se, poate să adauge măcar un cot la înălțimea lui?” (Matei 6:27).

Aceasta este o făgăduință deosebită – făgăduința simplă a realității pe care o poți descoperi din experiența proprie de viață: îngrijorarea nu te ajută cu nimic. Aceasta este o făgăduință. Nu acesta este principalul argument, dar uneori noi trebuie să ne confruntăm pe noi înșine și să spunem: „Suflete, această frământare este absolut inutilă. Ea nu promite nimic. Nu doar că îți vei rata ziua, ci și pe a altora. Renunță la îngrijorare. Las-o pe seama lui Dumnezeu. Tu continuă-ți lucrarea”.

Îngrijorarea nu realizează nimic de valoare. Aceasta este o făgăduință. Crede-o! Acționează pe baza ei!

A patra făgăduință este aceasta: „Uitați-vă cu băgare de seamă cum cresc crinii de pe câmp: ei nici nu torc, nici nu țes; totuși vă spun că nici chiar Solomon, în toată slava lui, nu s-a îmbrăcat ca unul dintre ei. Așa că, dacă astfel îmbracă Dumnezeu iarba de pe câmp, care astăzi este, dar mâine va fi aruncată în cuptor, nu vă va îmbrăca El cu mult mai mult pe voi, puțin credincioșilor?” (Matei 6:28-30).

Prin comparație cu florile de pe câmp, tu ai o prioritate mult mai mare înaintea lui Dumnezeu, pentru că vei trăi veșnic și, astfel, Îi vei aduce laude veșnice printre copiii Lui iubiți.

Cu toate acestea, Dumnezeu are un torent de energie și grijă creatoare, pe care o revarsă asupra florilor care trăiesc doar câteva zile. Prin urmare, El va folosi cu siguranță aceeași energie și aceeași îndemânare creativă ca să îngrijească de copiii Lui, care vor trăi veșnic. Întrebarea este aceasta: Vom crede oare această făgăduință și vom abandona îngrijorarea?

Din devoționalul „Bucurii de Neclintit”

Sus