Bucurii de Neclintit

6 martie / Dumnezeu se uită la cei smeriți

John Piper

Ascultă Pauză

Un mesaj devoțional de John Piper, parte din seria Bucurii de Neclintit.
© 2022, Asociația MAGNA GRATIA. Toate drepturile rezervate.

„Dumnezeul cel veșnic este un loc de adăpost, și sub brațele Lui cele veșnice este un loc de scăpare” (Deut. 33:27).

Ai putea trece chiar acum prin lucruri care te pregătesc într-un fel dureros pentru o slujire prețioasă a lui Isus și a poporului Lui. Când cineva este zdrobit de un sentiment al nimicniciei sau neajutorării, poate descoperi că s-a lovit de Stânca veacurilor.

Îmi amintesc de o propoziție încântătoare din Psalmul 138:6, pe care familia noastră a citit-o la devoțiunea de la micul dejun: „Domnul este înălțat: totuși îi vede pe cei smeriți”.

Nu te poți prăbuși atât de jos în disperare când te uiți la resursele tale, așa încât Dumnezeu să nu te vadă și să nu aibă grijă de tine. În fapt, El este acolo, jos, așteptând să te prindă. Moise spunea: „Dumnezeul cel veșnic este un loc de adăpost, și sub brațele Lui cele veșnice este un loc de scăpare” (Deut. 33:27).

Da, El te vede tremurând și alunecând. El ar putea (și adesea face asta) să te ia în mâna Lui înainte de a atinge fundul gropii. Dar de data aceasta, El are niște lecții noi să te învețe.

Psalmistul spunea în Psalmul 119:71: „Este spre binele meu că m-ai smerit, ca să învăț orânduirile Tale”. El nu spune că acest lucru era ușor, plăcut sau distractiv. Privind retrospectiv, el spune pur și simplu: „A fost spre binele meu”.

Săptămâna trecută citeam o carte scrisă de un predicator scoțian pe nume James Stewart. El spunea: „În slujba dragostei pot sluji doar soldații răniți”. Iată de ce cred că unii dintre voi sunteți pregătiți chiar acum pentru o slujbă prețioasă a dragostei. Pentru că sunteți răniți.

Nu îți imagina că rana a venit asupra ta în afara planului bun al lui Dumnezeu. Adu-ți aminte de cuvântul Lui: „Să știți dar că Eu sunt Dumnezeu, și că nu este alt dumnezeu afară de Mine… Eu rănesc și Eu tămăduiesc” (Deut. 32:39).

​Fie ca Dumnezeu să vă dea un har special vouă, celor care suspinați sub anumite poveri. Căutați cu sârguință blândețea nouă a dragostei pe care Dumnezeu v-o dă chiar acum.

Din devoționalul „Bucurii de Neclintit”

Sus