Bucurii de Neclintit Tematică: Frica de Dumnezeu

10 Noiembrie / Alungă fricile

Ascultă Pauză

Un mesaj devoțional de John Piper, parte din seria Bucurii de Neclintit.

© 2022, Asociația MAGNA GRATIA. Toate drepturile rezervate.

„Ori de câte ori mă tem, eu mă încred în Tine” (Ps. 56:3).

Un răspuns posibil în fața adevărului că anxietatea noastră este înrădăcinată în necredință poate fi formulat astfel: „Trebuie să înfrunt sentimentele de anxietate aproape în fiecare zi și, astfel, simt ca și cum credința mea în harul lui Dumnezeu trebuie să fie cu totul inadecvată. Așa că mă întreb dacă pot avea vreodată câtuși de puțină siguranță că sunt mântuit”.

Răspunsul meu la această îngrijorare este acesta: să zicem că te-ai înscris la o cursă de mașini și oponentul tău, care nu vrea să îți închei cursa, aruncă noroi pe parbrizul tău. Faptul că pierzi temporar dinaintea ochilor țelul pe care îl ai și începi să te îngrijorezi nu înseamnă că vei abandona cursa.

Și cu siguranță că nu înseamnă că te-ai afla pe o pistă greșită. Altfel, competitorul tău – adversarul tău – nu te-ar deranja deloc. Ceea ce trebuie să faci este să dai drumul ștergătoarelor de parbriz.

Când anxietatea lovește și întunecă înaintea noastră vederea slavei lui Dumnezeu și a măreției viitorului pe care El îl are în plan pentru noi, asta nu înseamnă că suntem lipsiți de credință sau că nu vom ajunge în Cer, ci că ne confruntăm cu un atac la adresa credinței noastre.

La prima lovitură, credința noastră în făgăduințele lui Dumnezeu ar putea să se clatine. Dar a rămâne pe cale și a încheia cursa depinde, prin har, de a pune în mișcare un proces de împotrivire – adică să luptăm împotriva necredinței ce caracterizează anxietatea. Oare vom da drumul ștergătoarelor de parbriz?

Psalmul 56:3 spune: „Ori de câte ori mă tem, eu mă încred în Tine”.

Observați că el nu spune: „nu mă lupt niciodată cu frica”. Frica lovește, și lupta începe. Astfel, Biblia nu spune că adevărații credincioși nu vor avea nicio îngrijorare. În schimb, ea ne spune cum să luptăm cu anxietatea când aceasta lovește. Ea ne spune cum să dăm drumul ștergătoarelor de parbriz.

Din devoționalul „Bucurii de Neclintit”

Sus