Bucurii de Neclintit Tematici: Evanghelizare și misiune Lucrarea de misiune

8 Ianuarie – Câștigă ce nu poți pierde

John Piper

Ascultă Pauză

Un mesaj devoțional de John Piper, parte din seria Bucurii de Neclintit.
© 2021, Asociația MAGNA GRATIA. Toate drepturile rezervate.

Isus S-a uitat țintă la ei, și le-a zis: „Lucrul acesta este cu neputință la oameni, dar nu la Dumnezeu; pentru că toate lucrurile sunt cu putință la Dumnezeu” (Marcu 10:27).

Iată aici două motivații deosebite din partea lui Isus să devii un creștin global și să te dedici cauzei misiunii. Fie ca unul care merge, fie ca unul care trimite.

1. Orice lucru imposibil omului este posibil pentru Dumnezeu (Marcu 10:27). Convertirea păcătoșilor împietriți va fi lucrarea lui Dumnezeu și ea se va face în acord cu planul Său suveran. Noi nu trebuie să ne temem sau să ne gândim la slăbiciunea noastră. Bătălia este a Domnului, iar El va da biruința.

2. Hristos promite să lucreze de partea noastră, să fie împreună cu noi, așa încât, când viața noastră misionară se încheie, nu vom putea spune că am sacrificat ceva (Marcu 10:29-30).

Atunci când urmăm prescripția Sa misionară, descoperim că până și lucrurile dureroase contribuie la îmbunătățirea stării noastre. Sănătatea noastră spirituală, bucuria noastră cresc de o sută de ori. Iar când murim, noi nu murim, ci căpătăm viața veșnică.

Nu apelez la tine să îți iei curajul și să te jertfești pentru Hristos. Apelez la tine să renunți la tot ce ai, să obții viața care satisface tânjirile tale cele mai profunde. Apelez la tine să socotești toate lucrurile ca un gunoi pentru valoarea inestimabilă de a te afla în slujba Regelui regilor. Apelez la tine să te dezbraci de zdrențele personale și să te îmbraci cu hainele ambasadorilor lui Dumnezeu.

Îți promit că vei avea parte de persecuții și privațiuni – dar amintește-ți de bucurie! „Ferice de cei prigoniți din pricina neprihănirii, căci a lor este Împărăția cerurilor!” (Matei 5:10).

Pe 8 Ianuarie 1956, cinci indieni Waorani din Ecuador l-au ucis pe Jim Elliot și pe ceilalți patru misionari care îl însoțeau pe când încercau să ducă Evanghelia la tribul acela de 60 de oameni.

Patru tinere soții și-au pierdut soții și nouă copii și-au pierdut tații. Elisabeth Elliot a scris ceea ce lumea a denumit o tragedie de coșmar. Apoi ea a adăugat: „lumea nu recunoaște adevărul celei de-a doua clauze din crezul lui Jim Elliot: ,Nu este nebun cel ce renunță la ce nu poate păstra ca să câștige ce nu poate pierde‘“.

Din devoționalul „Bucurii de Neclintit”

Sus