Bucurii de Neclintit Tematică: Nașterea/întruparea lui Hristos

20 Decembrie / Solidaritate

John Piper

Ascultă Pauză

Un mesaj devoțional de John Piper, parte din seria Bucurii de Neclintit.

© 2022, Asociația MAGNA GRATIA. Toate drepturile rezervate.

„Fiul lui Dumnezeu S-a arătat ca să nimicească lucrările diavolului” (1 Ioan 3:8).

Linia de asamblare a Satanei produce milioane de păcate în fiecare zi. El le împachetează și le plasează în avioane cargo imense, zburând cu ele la Cer și punându-le înaintea lui Dumnezeu, răzând neîncetat.

Unii oameni lucrează cu normă întreagă pe această linie de asamblare. Alții și-au părăsit slujbele de aici, dar se întorc din când în când.

Fiecare minut de lucru pe această linie de asamblare face din Dumnezeu subiectul rânjetelor Satanei. Păcatul este afacerea Satanei pentru că el urăște lumina, frumusețea, puritatea și gloria lui Dumnezeu. Nimic nu îi aduce mai multă plăcere decât atunci când ființele omenești sunt neascultătoare și neîncrezătoare în Creatorul lor. De aceea, Crăciunul este o veste bună pentru om și o veste bună pentru Dumnezeu.

„O, adevărat și cu totul vrednic de primit este cuvântul, care zice: ‚Hristos Isus a venit în lume ca să-i mântuiască pe cei păcătoși” (1 Tim. 1:15). Aceasta este vestea bună pentru noi.

„Fiul lui Dumnezeu S-a arătat ca să nimicească lucrările diavolului” (1 Ioan 3:8). De asemenea, aceasta este o veste bună pentru Dumnezeu.

Crăciunul este veste bună pentru Dumnezeu pentru că Isus a venit să zdrobească linia de asamblare a Satanei. El a trăit neprihănit în această lume, chemând la solidaritatea celor credincioși și începând o lucrare masivă de salvare.

Crăciunul este o chemare de a ne ridica împotriva liniei de asamblare a păcatului. Aici nu se poartă nicio negociere cu conducerea. Nu se face nicio târguială. Tot ce trebuie făcut este o împotrivire neclintită. Noi nu mai vrem să fim parte din acest proces.

Solidaritatea Crăciunului țintește la aducerea la sol a avioanelor cargo. Ea nu va folosi forța sau violența, ci dedicarea neobosită față de adevăr, care va scoate la lumină condițiile distrugătoare pentru viață ale industriei diavolului.

Solidaritatea de Crăciun nu se va încheia decât după închiderea definitivă și completă a liniei de asamblare a păcatului. După ce păcatul va fi distrus, Numele lui Dumnezeu nu va mai fi batjocorit. Nimeni nu va mai râde.

Dacă vrei să Îi dai un dar lui Dumnezeu de acest Crăciun, ieși de pe linia de asamblare a păcatului și nu te mai întoarce acolo. Ocupă-ți locul pe linia de asamblare a dragostei. Alătură-te solidarității de Crăciun care face ca Numele măreț al lui Dumnezeu să fie proslăvit, până ce El va sta glorios în mijlocul aplauzelor celor neprihăniți.

Din devoționalul „Bucurii de Neclintit”

Sus