Bucurii de Neclintit Tematică: Bucurie

21 Ianuarie – Ancora bucuriei

John Piper

Ascultă Pauză

Un mesaj devoțional de John Piper, parte din seria Bucurii de Neclintit.
© 2021, Asociația MAGNA GRATIA. Toate drepturile rezervate.

„Ferice va fi de voi când, din pricina Mea, oamenii vă vor ocărî, vă vor prigoni, și vor spune tot felul de lucruri rele și neadevărate împotriva voastră!” (Matei 5:11).

„Să nu vă bucurați de faptul că duhurile vă sunt supuse; ci bucurați-vă că numele voastre sunt scrise în ceruri” (Luca 10:20).

Isus a descoperit un secret care ne protejează fericirea de amenințarea suferinței sau a succesului. Iar acel secret este că mare este răsplata voastră în Cer. Iar suma acelei răsplăți este să ne bucurăm de plinătatea gloriei lui Isus Hristos (Ioan 17:24).

Isus ne protejează fericirea de suferință când spune: „Ferice va fi de voi când, din pricina Mea, oamenii vă vor ocărî, vă vor prigoni, și vor spune tot felul de lucruri rele și neadevărate împotriva voastră! Bucurați-vă și veseliți-vă, pentru că răsplata voastră este mare în ceruri” (Matei 5:11-12).

Marea noastră răsplată din Cer ne salvează bucuria din fața amenințării persecuției și a vorbelor rele aduse la adresa noastră.

El ne protejează bucuria și de succes, când spune: „să nu vă bucurați de faptul că duhurile vă sunt supuse; ci bucurați-vă că numele voastre sunt scrise în ceruri” (Luca 10:20).

Ucenicii erau ispitiți să-și pună bucuria în succesul avut în lucrare. „chiar și dracii ne sunt supuși în Numele Tău!” (Luca 10:17). Dar acest lucru ar fi putut să le despartă bucuria de singura lor ancoră statornică.

De aceea, Isus le protejează bucuria de amenințarea succesului, promițându-le răsplata mult mai mare a Cerului. Bucurați-vă că numele voastre sunt scrise în Ceruri. Moștenirea voastră este infinită, veșnică și sigură.

Bucuria noastră este sigură. Nici suferința și nici succesul nu îi pot distruge ancora. Mare este răsplata voastră în Ceruri. Numele voastre sunt scrise acolo. Sunt sigure.

Isus a ancorat fericirea sfinților aflați în suferință de răsplata Cerurilor. Și el a ancorat fericirea sfinților care au succes de exact același lucru.

​El ne-a eliberat astfel de tirania durerii și a plăcerii lumești – de suferința lumească și de succesul lumesc.

Din devoționalul „Bucurii de Neclintit”

Sus