Bucurii de Neclintit

16 februarie / Când ascultarea pare imposibilă

John Piper

Ascultă Pauză

Un mesaj devoțional de John Piper, parte din seria Bucurii de Neclintit.
© 2022, Asociația MAGNA GRATIA. Toate drepturile rezervate.

Prin credință l-a adus Avraam jertfă pe Isaac (Evrei 11:17).

Pentru mulți dintre voi, chiar în aceste momente – și pentru alții pe viitor – ascultarea pare ca finalul unui vis. Voi vă simțiți de parcă, dacă faceți ceea ce Cuvântul lui Dumnezeu sau Duhul Lui vă cheamă, asta ar face ca situația voastră să fie mizeră și simțiți că n-ar exista nicio cale ca Dumnezeu să îndrepte toate lucrurile înspre bine.

Poate că porunca sau chemarea lui Dumnezeu pe care o auzi chiar acum este să rămâi căsătorit sau necăsătorit, să rămâi la acea slujbă sau să o părăsești, să fii botezat, să vorbești despre Hristos la locul de muncă, să refuzi să faci compromisuri de la standardele onestității, să confrunți o persoană aflată în păcat, să o apuci pe o altă cale în carieră, sau să fii misionar. Și, așa cum vezi lucrurile cu mintea ta limitată, ceea ce ți se pare că ai înaintea ta sună îngrozitor – asemenea pierderii lui Isaac, singurul fiu care poate fi moștenitor.

Ai luat în considerare fiecare unghi din care poți privi la situație, omenește vorbind, și ți se pare imposibil ca situația să o sfârșească bine.

Acum poți să înțelegi ce trăia Avraam. Această întâmplare este pusă în Biblie pentru tine.

Îl dorești pe Dumnezeu, căile și promisiunile Lui mai mult decât orice, și crezi că El poate și va onora credința și ascultarea ta, nefiindu-ți rușine să Îl numești Dumnezeul tău și să folosești toată puterea, înțelepciunea și dragostea Lui ca să transformi calea ascultării în calea vieții și a bucuriei?

Iată criza cu care te confrunți acum: Îl dorești? Îți pui încrederea în El? Cuvântul lui Dumnezeu pentru tine este acesta: Dumnezeu este vrednic de încredere și Dumnezeu poate totul.

Din devoționalul „Bucurii de Neclintit”

Sus