Bucurii de Neclintit Tematici: Evanghelizare și misiune Lucrarea de misiune

17 Iulie / Puterea de a-L mărturisi pe Hristos

John Piper

Ascultă Pauză

Un mesaj devoțional de John Piper, parte din seria Bucurii de Neclintit.
© 2022, Asociația MAGNA GRATIA. Toate drepturile rezervate.

Apostolii mărturiseau cu multă putere despre învierea Domnului Isus. Și un mare har era peste toți (F.A. 4:33).

Dacă lucrarea noastră este să mărturisim mâine despre Hristos, într-o situație neplăcută, cheia nu va fi iscusința noastră, ci harul bogat viitor.

Dintre toți oamenii, apostolii păreau să aibă cel mai puțin ajutor pentru o mărturie convingătoare despre Hristosul înviat. Ei fuseseră cu El vreme de trei ani. Ei Îl văzuseră când a murit. Ei Îl văzuseră viu după răstignire. În arsenalul mărturisirii lor, ei aveau „multe dovezi” (F.A. 1:3). Ai putea crede că, dintre toți oamenii, lucrarea lor de mărturisire avea să se susțină în acele zile de început prin tăria gloriilor din trecut, care erau încă atât de proaspete în memoria lor.

Dar nu asta este ceea ce ne spune cartea Faptelor Apostolilor. Puterea mărturisirii cu eficacitate și credincioșie nu a venit în principal din amintirile harului, ci din proviziile noi de „mare har”. „Un mare har era peste toți”. Așa au stat lucrurile în cazul apostolilor, și așa va fi și în cazul nostru, în lucrarea noastră de mărturisire.

Oricare ar fi semnele și minunile pe care Dumnezeu ar putea să le facă pentru amplificarea mărturiei noastre despre Hristos, ele vor veni în același fel în care au venit în cazul lui Ștefan. „Ștefan era plin de har și de putere, și făcea minuni și semne mari în norod” (F.A. 6:8). Harul a venit de la Dumnezeu acoperind orice nevoie avea el – și, în final, tot ce avea el nevoie era să moară.

Există un har viitor extraordinar și o putere pe care ne putem baza în criza nevoilor speciale de lucrare. El este un act proaspăt al puterii prin care Dumnezeu „adeverea Cuvântul privitor la harul Său” (F.A. 14:3; v. și Evrei 2:4). Harul constant curgător al puterii Lui mărturisește despre harul continuu al adevărului.

Din devoționalul „Bucurii de Neclintit”

Sus