Bucurii de Neclintit Tematici: Durere și moarte Moartea

20 Noiembrie / Cinci motive pentru care moartea este un câștig

John Piper

Ascultă Pauză

Un mesaj devoțional de John Piper, parte din seria Bucurii de Neclintit.

© 2022, Asociația MAGNA GRATIA. Toate drepturile rezervate.

„Căci pentru mine a trăi este Hristos și a muri este un câștig” (Fil. 1:21).

Cum este moartea „un câștig”?

1) Sufletele noastre vor fi făcute desăvârșite.

„Ci v-ați apropiat de muntele Sionului, de cetatea Dumnezeului celui viu, Ierusalimul ceresc, de zecile de mii, de adunarea în sărbătoare a îngerilor, de Biserica celor întâi născuți, care sunt scriși în ceruri, de Dumnezeu, Judecătorul tuturor, de duhurile celor neprihăniți, făcuți desăvârșiți” (Evrei 12:22-23).

Nu va mai fi niciun păcat în noi. O vom sfârși cu lupta interioară și cu dezamăgirile zdrobitoare ale insultării Domnului, care ne-a iubit și S-a dat pe Sine pentru noi.

2) Vom fi alinați de durerea din această lume.

Noi încă nu avem bucuria învierii, dar vom avea bucuria eliberării de durere. Isus ne relatează istoria lui Lazăr și a bogatului ca să ne arate schimbarea deosebită de care vom avea parte la moarte.

„[Bogatul] a strigat: ,Părinte Avraame, fie-ți milă de mine, și trimite-l pe Lazăr să-și înmoaie vârful degetului în apă, și să-mi răcorească limba; căci grozav sunt chinuit în văpaia aceasta’. ,Fiule’, i-a răspuns Avraam, ,adu-ți aminte că, în viața ta, tu ți-ai luat lucrurile bune, și Lazăr și-a luat pe cele rele; acum aici, el este mângâiat, iar tu ești chinuit’” (Luca 16:24-25).

3) Ni se va da o odihnă profundă în sufletele noastre.

Va exista o pace înaintea ochilor noștri și grija lui Dumnezeu care va întrece orice am experimentat aici, în cea mai blândă seară de vară, lângă cel mai liniștit lac, în cele mai fericite momente din viețile noastre.

„Când a rupt Mielul pecetea a cincea, am văzut sub altar sufletele celor ce fuseseră junghiați din pricina Cuvântului lui Dumnezeu, și din pricina mărturisirii, pe care o ținuseră. Ei strigau cu glas tare, și ziceau: ‚Până când, Stăpâne, Tu, care ești sfânt și adevărat, zăbovești să judeci și să răzbuni sângele nostru asupra locuitorilor pământului?’ Fiecăruia dintre ei i s-a dat o haină albă, și li s-a spus să se mai odihnească puțină vreme” (Apoc. 6:9-11).

4) Vom experimenta un sentiment adânc că suntem acasă.

„Da, suntem plini de încredere, și ne place mult mai mult să părăsim trupul acesta, ca să fim acasă la Domnul” (2 Cor. 5:8).

Întreaga rasă omenească este, chiar fără să știe, dornică după Dumnezeu. Când vom merge acasă cu Hristos, vom avea parte de o mulțumire care va întrece orice sentiment de siguranță și pace pe care l-am simțit vreodată.

5) Vom fi cu Hristos.

Hristos este o Persoană mult mai minunată decât oricine a trăit vreodată pe pământ. El este mai înțelept, mai puternic și mai bun decât oricine altcineva cu care ți-ar plăcea să petreci timp. El este nesfârșit de atrăgător. El știe exact ce să facă și ce să spună în fiecare moment, pentru a-i face pe oaspeții Lui să se simtă cât de fericiți pot fi. El debordează de dragoste și înțelepciune infinită despre felul cum să folosim acea dragoste ca să îi facă pe copiii Lui să se simtă iubiți. De aceea, Pavel a spus:

„Căci pentru mine a trăi este Hristos și a muri este un câștig. Dar dacă trebuie să mai trăiesc în trup, face să trăiesc; și nu știu ce trebuie să aleg. Sunt strâns din două părți: aș dori să mă mut și să fiu împreună cu Hristos, căci ar fi cu mult mai bine” (Fil. 1:21-23).

Din devoționalul „Bucurii de Neclintit”

Sus