Bucurii de Neclintit Tematică: Nașterea/întruparea lui Hristos

18 Decembrie / Modelul misiunii

John Piper

Ascultă Pauză

Un mesaj devoțional de John Piper, parte din seria Bucurii de Neclintit.

© 2022, Asociația MAGNA GRATIA. Toate drepturile rezervate.

„Cum M-ai trimis Tu pe Mine în lume, așa i-am trimis și Eu pe ei în lume” (Ioan 17:18).

Crăciunul este un model pentru misiune. Misiunea este o oglindă a Crăciunului. După cum Eu, așa și voi…

Să luăm, de exemplu, pericolul. Hristos a venit la ai Săi, iar ai Săi nu L-au primit. Așa se va petrece și cu voi. Oamenii au complotat împotriva Lui, și vor complota și împotriva voastră. El n-a avut o casă permanentă, și nici voi nu veți avea. Oamenii au aruncat cu acuzații false împotriva Lui și vor arunca și împotriva voastră. Ei L-au lovit și L-au batjocorit, și așa vor face și cu voi. El a murit după trei ani de lucrare, și veți muri și voi.

Dar există un pericol mai rău decât oricare dintre acestea, de care Isus a scăpat, și așa veți scăpa și voi!

La mijlocul secolului al XVI-lea, misionarul Francis Xavier (1506–1552) îi scria părintelui Perez de Malacca (azi parte din Malaysia) povestind despre pericolele lucrării sale de misiune din China. El spunea: „Cel mai mare pericol ar fi să ne pierdem încrederea în îndurarea lui Dumnezeu… Dacă nu avem încredere în El, acesta ar fi un lucru mult mai îngrozitor decât orice rău fizic pe care ni l-ar putea face toți vrăjmașii lui Dumnezeu puși laolaltă, căci fără permisiunea lui Dumnezeu, nici diavolii și nici slujitorii lor omenești nu ne-ar putea împiedica în cea mai mică măsură”.5

Cel mai mare pericol cu care se confruntă un misionar nu este moartea, ci lipsa de încredere în îndurarea lui Dumnezeu. Dacă evităm acel pericol, toate celelalte pericole își pierd puterea.

În final, Dumnezeu face ca orice pericol să fie un sceptru în mâna Lui. Așa cum spunea J. W. Alexander, „fiecare circumstanță din truda prezentă va fi răsplătită din belșug cu un milion de veacuri de slavă”.6

Hristos a scăpat de acest pericol — pericolul de a nu Se încrede în Dumnezeu. De aceea, Dumnezeu L-a înălțat peste măsură de mult! Așa cum a făcut cu El, așa va face și cu tine.

Amintește-ți în această perioadă de Advent de adevărul că ziua nașterii lui Hristos este un model al misiunii. Așa cum s-au petrecut lucrurile cu Hristos, așa va fi și cu tine.

Amintește-ți că misiunea înseamnă pericole. Cel mai mare pericol este să nu ai încredere în îndurarea lui Dumnezeu. Dacă vei sucomba în fața lui, totul va fi pierdut. Dacă vei cuceri acest pericol, nimic nu te poate răni vreme de milioane de veacuri.

Din devoționalul „Bucurii de Neclintit”

Sus