Bucurii de Neclintit Tematică: Omnisciența lui Dumnezeu

27 Ianuarie – El îți știe nevoia

John Piper

Ascultă Pauză

Un mesaj devoțional de John Piper, parte din seria Bucurii de Neclintit.
© 2021, Asociația MAGNA GRATIA. Toate drepturile rezervate.

„Nu vă îngrijorați dar, zicând: ‚Ce vom mânca?’ Sau: ‚Ce vom bea?’ Sau: ‚Cu ce ne vom îmbrăca?’ Fiindcă toate aceste lucruri Neamurile le caută. Tatăl vostru cel ceresc știe că aveți trebuință de ele” (Matei 6:31-32).

Isus vrea ca ucenicii Lui să fie eliberați de îngrijorare. În Matei 6:25-34, El ne dă cel puțin șapte argumente gândite pentru a îndepărta anxietatea noastră. Unul dintre ele se referă la mâncare, băutură și îmbrăcăminte, unde Isus spune: “Tatăl vostru cel ceresc știe că aveți trebuință de ele” (Matei 6:32).

Ceea ce vrea Isus să spună este că Dumnezeu cunoaște nevoile noastre, iar această cunoaștere este însoțită de dorința Lui de a le împlini. El subliniază faptul că noi avem un Tată. El este mai bun decât orice tată pământesc.

Noi avem cinci copii, și ne place să le împlinim nevoile. Dar cunoașterea pe care eu o am despre nevoile lor este foarte diferită de cunoașterea pe care Dumnezeu o are, cel puțin în trei feluri.

În primul rând, nu știu unde se află niciunul dintre copiii mei. Aș putea ghici. Ei pot fi acasă, la muncă sau la școală, sănătoși și în siguranță. Dar vreunul ar putea să cadă în ultima următoarea clipă pe trotuar, în urma unui atac de cord.

În al doilea rând, nu știu ce se află în inima lor. Din când în când, aș putea să ghicesc. Dar ei pot să simtă unele frici, răni, mânii, pofte sau lăcomii, ori bucurie sau nădejde. Eu nu le pot vedea inimile. Nici ei nu își pot vedea inimile într-un fel perfect.

În al treilea rând, eu nu le cunosc viitorul. Acum, ei par să fie într-o stare bună și stabilă. Totuși, mâine se poate să vină o mare întristare peste ei.

Asta înseamnă că eu nu pot fi pentru ei un motiv foarte puternic pentru ca ei să nu se îngrijoreze. Există lucruri care li se pot petrece acum sau mâine, lucruri despre care să nu știu nimic. Totuși, în cazul Tatălui lor din Cer, lucrurile stau total diferit. El este Tatăl nostru din Ceruri! El știe totul despre noi, unde ne aflăm acum și unde vom fi mâine, cum suntem pe interior și pe exterior. El vede fiecare nevoie pe care noi o avem.

Adaugă la aceasta că El are o dorință imensă de a ne împlini nevoile. Amintește-ți de expresia „mult mai mult” din Matei 6:30, „dacă astfel îmbracă Dumnezeu iarba de pe câmp, care astăzi este, dar mâine va fi aruncată în cuptor, nu vă va îmbrăca El cu mult mai mult pe voi?”

Și adaugă la aceasta abilitatea Lui completă de a face ceea ce este dornic să facă (El hrănește miliarde de păsări în fiecare ceas, peste tot în jurul lumii, cf. Matei 6:26).

​De aceea, vino alături de mine și hai să ne punem credința în promisiunea că Isus va împlini nevoile noastre. Iată la ce ne cheamă Isus când spune: „Tatăl vostru cel ceresc știe că aveți trebuință de ele”.

Din devoționalul „Bucurii de Neclintit”

Sus