Bucurii de Neclintit

25 februarie / Ești preaiubit

John Piper

Ascultă Pauză

Un mesaj devoțional de John Piper, parte din seria Bucurii de Neclintit.
© 2022, Asociația MAGNA GRATIA. Toate drepturile rezervate.

Între ei [fiii neascultării] eram și noi toți odinioară, când trăiam în poftele firii noastre pământești, când făceam voile firii pământești și ale gândurilor noastre, și eram din fire copii ai mâniei, ca și ceilalți. Dar Dumnezeu, care este bogat în îndurare, pentru dragostea cea mare cu care ne-a iubit, măcar că eram morți în greșelile noastre, ne-a adus la viață împreună cu Hristos (prin har sunteți mântuiți) (Efes. 2:3-5).

Nu ți-ar plăcea să îl auzi pe îngerul Gabriel spunându-ți: „Ești preaiubit”?

Acest lucru i s-a petrecut lui Daniel de trei ori.

(1) „Când ai început tu să te rogi, a ieșit cuvântul, și eu vin să ți-l vestesc; căci tu ești preaiubit și scump” (Dan. 9:23).

(2) „Daniele, om preaiubit și scump, fii cu luare aminte la cuvintele, pe care ți le voi spune acum” (Dan. 10:11).

(3) Apoi mi-a zis: „Nu te teme de nimic, om preaiubit! Pace ție! Fii tare și cu inimă!” (Dan. 10:19).

Eu recunosc că, în fiecare an când citesc Biblia și ajung la aceste versete, vreau să le iau și să le aplic propriei vieți. Vreau să Îl aud pe Dumnezeu spunându-mi: „Ești preaiubit”.

În fapt, eu aud acest lucru. Și poți să îl auzi și tu. Dacă ai credință în Isus, Dumnezeu însuși îți spune în Cuvântul Lui – ceea ce este mai sigur decât dacă ți-ar vorbi un înger al Lui – „Ești preaiubit”.

Iată acest adevăr statuat în Efeseni 2:3-5, 8: „Între ei eram și noi toți odinioară, când trăiam în poftele firii noastre pământești, când făceam voile firii pământești și ale gândurilor noastre, și eram din fire copii ai mâniei, ca și ceilalți. Dar Dumnezeu, care este bogat în îndurare, pentru dragostea cea mare cu care ne-a iubit, măcar că eram morți în greșelile noastre, ne-a adus la viață împreună cu Hristos (prin har sunteți mântuiți)… Căci prin har ați fost mântuiți, prin credință”.

​Acesta este singurul loc unde Pavel folosește această expresie minunată – „dragostea cea mare”. Și sună mai bine decât ar suna vocea unui înger. Dacă L-ai recunoscut pe Isus ca adevărat și L-ai primit drept Comoara ta supremă, adică dacă ești „înviat”, ești și preaiubit. Preaiubit de Creatorul universului. Gândește-te la asta! Preaiubit!

Din devoționalul „Bucurii de Neclintit”

Sus