Bucurii de Neclintit Tematică: Cunoașterea voii lui Dumnezeu

6 Ianuarie – Voia lui Dumnezeu este să te apropii

John Piper

Ascultă Pauză

Un mesaj devoțional de John Piper, parte din seria Bucurii de Neclintit.
© 2021, Asociația MAGNA GRATIA. Toate drepturile rezervate.

Să ne apropiem cu o inimă curată (Evrei 10:22).

Porunca din acest pasaj este să ne apropiem de Dumnezeu. Marele scop al autorului cărții Evrei este ca noi să ne putem apropia de Dumnezeu, să avem părtășie cu El, să nu ne mulțumim cu o viață creștină trăită la distanță de Dumnezeu.

Această apropiere nu este un act fizic. Nu seamănă cu zidirea unui turn Babel prin realizările noastre, ca să ajungem la Cer. Nu înseamnă în mod necesar să mergem la o clădire de biserică sau să facem pasul la altar. Acesta este un act invizibil al inimii. Poți să îl faci în timp ce stai absolut liniștit sau când zaci pe un pat de spital, ori în tren, în timp ce mergi spre locul de muncă.

Aceasta este esența Evangheliei – și la acest lucru se referă Grădina Ghetsimani și Vinerea Mare – anume că Dumnezeu a făcut lucruri uimitoare și costisitoare pentru ca noi să ne putem apropia de El. El L-a trimis pe Fiul Său să sufere și să moară, așa încât, prin El, noi să ne putem apropia. Tot ceea ce El a făcut în planul măreț al răscumpărării are ca țintă apropierea noastră. Iar acea apropiere este făcută spre bucuria noastră și spre gloria Lui.

El nu are nevoie de noi. Dacă noi stăm departe de Dumnezeu, El nu sărăcește cu nimic. El nu are nevoie de noi ca să fie fericit în părtășia Sfintei Treimi. Totuși, El proslăvește îndurarea Lui dându-ne acces liber prin Fiul Său, în ciuda păcatului nostru, la acea realitate unică ce poate împlini sufletele noastre pe veci și complet, anume El însuși. „Înaintea Feței Tale sunt bucurii nespuse și desfătări veșnice în dreapta Ta” (Ps. 16:11).

​Aceasta este voia lui Dumnezeu pentru tine, cel care citești aceste rânduri. Acesta este motivul pentru care Hristos a murit, anume ca tu să te apropii de Dumnezeu.

Din devoționalul „Bucurii de Neclintit”

Sus