Bucurii de Neclintit Tematici: Sfințirea Sfințirea practică

4 Ianuarie – Speranță pentru creștini imperfecți

John Piper

Ascultă Pauză

Un mesaj devoțional de John Piper, parte din seria Bucurii de Neclintit.
© 2021, Asociația MAGNA GRATIA. Toate drepturile rezervate.

​Căci printr-o singură jertfă, El i-a făcut desăvârșiți pentru totdeauna pe cei ce sunt sfințiți (Evrei 10:14).

Acest verset este plin de încurajare pentru păcătoși imperfecți ca noi și plin de motivație pentru sfințenie.

Sensul lui este că poți avea siguranța că stai desăvârșit și complet în ochii Tatălui tău ceresc, nu pentru că ești perfect acum, ci tocmai pentru că nu ești perfect, dar ești „sfințit”, făcut să fii sfânt – adică, prin credința în promisiunile lui Dumnezeu; te îndepărtezi de imperfecțiunea care ar sta alipită de tine și te îndrepți către o sfințenie tot mai mare. Acesta este sensul versetului din Evrei 10:14.

Te face credința să fii mai dornic să abandonezi păcatul și să înaintezi în sfințenie? Acela este felul de credință care, în mijlocul imperfecțiunii, poate privi la Hristos și să spună: „Tu m-ai desăvârșit deja înaintea Ta”.

Această credință spune, „Hristoase, astăzi am păcătuit, dar urăsc păcatul meu. Tu ai scris Legea în inima mea, și eu tânjesc să o împlinesc. Tu lucrezi în mine ceea ce este plăcut înaintea ochilor Tăi (Evrei 13:21). De aceea, urăsc păcatul pe care încă îl fac, ca și gândurile păcătoase care îmi vin în minte”.

Aceasta este credința adevărată și realistă care mântuiește. Aceasta este credința care poate savura cuvintele: „căci printr-o singură jertfă, El i-a făcut desăvârșiți pentru totdeauna pe cei ce sunt sfințiți”.

Aceasta nu este lauda celui puternic. Acesta este strigătul celui slab care are permanent nevoie de Mântuitorul.

​Te invit, te implor să fii suficient de slab pentru a-ți pune încrederea în Hristos în felul acesta.

Din devoționalul „Bucurii de Neclintit”

Sus