Bucurii de Neclintit Tematică: Viață creștină

28 Octombrie / Recompensă radicală

John Piper

Ascultă Pauză

Un mesaj devoțional de John Piper, parte din seria Bucurii de Neclintit.

© 2022, Asociația MAGNA GRATIA. Toate drepturile rezervate.

„Adevărat vă spun că nu este nimeni, care să fi lăsat casă, sau frați, sau surori, sau tată, sau mamă, sau nevastă, sau copii, sau holde, pentru Mine și pentru Evanghelie, și să nu primească acum, în veacul acesta, de o sută de ori mai mult: case, frați, surori, mame, copii și holde, împreună cu prigoniri; iar în veacul viitor, viața veșnică” (Marcu 10:29-30).

Ceea ce Isus vrea să spună aici este că El însuși compensează orice sacrificiu.

Dacă renunți la afecțiunea și grija unei mame, primești înapoi de o sută de ori afecțiune și grijă din partea lui Hristos, care este prezent în orice moment.

Dacă renunți la camaraderia caldă a unui frate, primești înapoi de o sută de ori mai multă căldură și camaraderie din partea lui Hristos.

Dacă renunți la sentimentul de a fi acasă pe care l-ai avut în casa ta, primești înapoi de o sută de ori mai multă mângâiere și siguranță știind că Domnul tău este stăpân peste orice casă.

Pentru cei ce doresc să fie misionari, Isus spune: „Îți făgăduiesc că voi lucra de partea ta și voi fi pentru tine mult mai mult decât ai putea vorbi despre sacrificiile pe care le-ai făcut”.

Care a fost atitudinea lui Isus față de spiritul de „sacrificiu” al lui Petru? Petru a spus: „Iată că noi am lăsat totul, și Te-am urmat” (Marcu 10:28). Oare Isus încurajează acest spirit de „lepădare de sine”? Nu, ci el este mustrat.

Isus i-a spus lui Petru: „Nimeni nu sacrifică nimic pentru mine fără ca Eu să îi dau înapoi de o sută de ori mai mult – da, într-un sens chiar și în această viață, ca să nu mai vorbesc despre viața veșnică în veacul viitor”.

Din devoționalul „Bucurii de Neclintit”

Sus