Bucurii de Neclintit Tematică: Dragostea lui Dumnezeu

3 Octombrie / Dragoste absolută, suverană, puternică

John Piper

Ascultă Pauză

Un mesaj devoțional de John Piper, parte din seria Bucurii de Neclintit.

© 2022, Asociația MAGNA GRATIA. Toate drepturile rezervate.

„Domnul, Dumnezeu este un Dumnezeu plin de îndurare și milostiv, încet la mânie, plin de bunătate și credincioșie” (Exod 34:6).

Dumnezeu abundă de dragoste statornică și de credincioșie.

Îmi vin două imagini în mine în acest sens:

(1) Inima lui Dumnezeu este ca un izvor inepuizabil de apă, care bulbucă de dragoste și credincioșie pe vârful muntelui. Secol după secol, izvorul continuă să curgă.

(2) Sau inima lui Dumnezeu este ca un vulcan care arde de dragoste ce izbucnește la vârful muntelui și revarsă an după an lava dragostei și a credincioșiei Lui.

Când Dumnezeu folosește cuvântul „plin” [sau abundent], în expresia „plin de bunătate și credincioșie”, El vrea ca noi să înțelegem și să simțim că resursele dragostei Lui nu sunt limitate. Poți să bei din acest izvor de munte toată ziua, an după an, generație după generație, dar el nu va seca niciodată.

Ai putea chiar risca să spui că Dumnezeu este ca un guvern care pur și simplu tipărește tot mai mulți bani când este nevoie. Inepuizabil, nu-i așa? Ei bine, există o diferență. Dumnezeu are o vistierie infinită de dragoste de aur ca să acopere toți „banii” pe care El îi tipărește. Guvernul este într-o lume a viselor. Dumnezeu Se bazează foarte realist pe resursele infinite ale dumnezeirii Lui.

Existența absolută, libertatea suverană și atotputernicia lui Dumnezeu constituie plinătatea vulcanică ce explodează într-un potop de dragoste. Simpla imensitate a lui Dumnezeu înseamnă că El nu are nevoie de noi ca să umplem vreo deficiență în El. În schimb, suficiența Lui infinită de Sine se revarsă asupra noastră în dragoste – față de noi, păcătoșii, care avem nevoie de El, dându-ne darul propriei Ființe în Isus.

Putem să ne bazăm pe dragostea Lui tocmai pentru că noi credem în caracterul absolut al existenței Sale, în suveranitatea libertății Lui și în natura nelimitată a puterii Sale.

Din devoționalul „Bucurii de Neclintit”

Sus