Bucurii de Neclintit Tematică: Credința

17 Ianuarie – Credința autentică tânjește după venirea lui Hristos

John Piper

Ascultă Pauză

Un mesaj devoțional de John Piper, parte din seria Bucurii de Neclintit.
© 2021, Asociația MAGNA GRATIA. Toate drepturile rezervate.

Tot așa, Hristos, după ce S-a adus jertfă o singură dată, ca să poarte păcatele multora, Se va arăta a doua oară, nu în vederea păcatului, ca să le aducă mântuirea celor ce-L așteaptă (Evrei 9:28).

Ce trebuie să faci ca să poți ști că păcatele tale sunt îndepărtate de sângele lui Hristos și ca, atunci când va veni, să te protejeze de mânia lui Dumnezeu și să te ducă în viața veșnică? Răspunsul este acesta: încrede-te în Hristos într-un fel în care te face să fii dornic după venirea Lui.

Textul spune că El vine ca să-i mântuiască pe cei care „Îl așteaptă”. Așadar, cum te pregătești? Cum experimentezi iertarea lui Dumnezeu în Hristos și cum te pregătești să Îl întâlnești? Crezând în El într-un fel care te face dornic după venirea Lui.

Această așteptare intensă a lui Hristos este pur și simplu un semn că Îl iubim și credem în El – că ne punem autentic credința în El.

Există o credință naivă care vrea doar să scape de Iad, dar care nu manifestă nicio dorință după Hristos. Acel fel de credință nu mântuiește. Ea nu produce o așteptare nerăbdătoare a venirii lui Hristos. În fapt, ea ar prefera mai degrabă ca Hristos să întârzie cât se poate venirea, pentru ca omul să aibă parte cât mai mult din această lume.

Dar credința care se alipește de Hristos ca Mântuitorul, Domnul, comoara, nădejdea și bucuria este credința care ne face să tânjim ca Hristos să vină. Aceasta este credința care mântuiește.

De aceea, te îndemn să îi întorci spatele lumii și păcatului. Întoarce-te la Hristos. Primește-L, întâmpină-L, îmbrățișează-L pe Hristos nu doar ca polița ta de asigurare la incendiu, ci ca pe Comoara, Prietenul și Domnul tău pe care Îl aștepți cu nerăbdare.

Din devoționalul „Bucurii de Neclintit”

Sus