Bucurii de Neclintit

8 martie / Deschide ferestrele inimii tale

John Piper

Ascultă Pauză

Un mesaj devoțional de John Piper, parte din seria Bucurii de Neclintit.
© 2022, Asociația MAGNA GRATIA. Toate drepturile rezervate.

Trestia frântă n-o va zdrobi, și mucul care mai arde încă, nu-l va stinge (Isaia 42:3).

Probabil că cele mai încurajatoare cuvinte pe care le-am auzit de mai multe săptămâni încoace fac parte dintr-o profeție din Isaia 42:1-3, care vorbește despre felul cum Isus va folosi puterea Lui spirituală.

Te simți ca „o trestie frântă” – ca unul dintre acei crini uriași de Paști, ale căror tulpini au fost rupte așa încât floarea cade la pământ și nu mai își extrage sevă? Te simți câteodată ca și cum credința ta este doar o mică scânteie în loc să fie o flacără – ca acel mic punct roșu de la capătul mucului după ce ai suflat peste lumânarea de la aniversarea zilei tale de naștere?

Nu te pierde cu inima! Duhul lui Hristos este Duhul încurajării: El nu îți va rupe floarea; El nu va stinge scânteia ta.

„Duhul Domnului este peste Mine, pentru că M-a uns să le vestesc săracilor Evanghelia” (Luca 4:18). „Va răsări Soarele neprihănirii, și tămăduirea va fi sub aripile Lui” (Mal. 4:2). „[El este] blând și smerit cu inima; și veți găsi odihnă pentru sufletele voastre” (Matei 11:29). „Nădăjduiește în Domnul! Fii tare, îmbărbătează-ți inima, și nădăjduiește în Domnul!” (Ps. 27:14).

Se poate să ni se pară dureros că suntem doar o scânteie în loc să fim un foc învăpăiat. Dar ascultați, și fiți încurajați: Da, este o mare diferență între o scânteie și un foc. Dar este o diferență infinită între o scânteie și niciuna! O sămânță de muștar a credinței este infinit mai aproape de a fi un munte al credinței decât este să nu fie nicio credință.

Deschide fereastra făgăduințelor lui Dumnezeu și lasă ca Duhul să sufle în fiecare cămară a inimii tale. Vântul Sfânt al lui Dumnezeu nu va zdrobi și nu va stinge. El îți va înălța capul și va transforma scânteia ta într-o flacără. El este Duhul încurajării.

Din devoționalul „Bucurii de Neclintit”

Sus