Bucurii de Neclintit

16 iunie / Slujește-L pe Dumnezeu cu setea ta

John Piper

Ascultă Pauză

Un mesaj devoțional de John Piper, parte din seria Bucurii de Neclintit.
© 2022, Asociația MAGNA GRATIA. Toate drepturile rezervate.

De aceea ne și silim să-i fim plăcuți, fie că rămânem acasă fie că suntem departe de casă (2 Cor. 5:9).

Cum ar fi dacă ai descoperi (asemenea fariseilor) că ai încercat să-ți dedici toată viața să fii plăcut lui Dumnezeu, dar în tot acest timp ai făcut lucruri care, înaintea lui Dumnezeu, nu ar fi decât abominații (Luca 16:14-15)?

Cineva poate să atace această afirmație spunând: „Nu cred că așa ceva ar fi posibil; Dumnezeu n-ar respinge pe cineva care a încercat să Îi fie plăcut”. Dar observați ce face acest om? El își întemeiază convingerea despre ce înseamnă să fii plăcut lui Dumnezeu pe ideea lui despre cum este Dumnezeu. Și tocmai din acest motiv trebuie să plecăm de la caracterul lui Dumnezeu revelat în Scriptură.

Dumnezeu este ca un izvor de munte, nu ca o stropitoare. Un izvor de munte are în el continuitatea curgerii. El curge constant și îi alimentează pe alții. Dar o stropitoare trebuie să fie umplută printr-o pompă sau dintr-o găleată. Astfel, întrebarea esențială este aceasta: Cum slujești unui izvor? Și: Cum slujești unei stropitori? Cum Îl glorifici pe Dumnezeu în felul în care este El?

Dacă vrei să glorifici vrednicia unei stropitori, te vei strădui din greu să o păstrezi plină și folositoare. Dar dacă vrei să glorifici vrednicia unui izvor, faci acest lucru plecându-te pe mâini și pe genunchi, și bând spre săturarea inimii tale, până ce ai parte iar de prospețime și putere în călătoria ta prin vale, și spunându-le oamenilor ce ai găsit.

Speranța mea, ca un păcătos disperat, ține de acest adevăr biblic: Dumnezeu este acel fel de Dumnezeu care va găsi plăcere în singurul lucru pe care I-l pot oferi: setea mea. Iată de ce libertatea suverană și atotsuficiența lui Dumnezeu îmi sunt atât de prețioase: ele sunt temelia nădejdii mele că Dumnezeu nu găsește plăcere în abilitățile mulțimilor de stropitori, ci în aplecarea păcătoșilor zdrobiți ca să bea din izvorul harului.

​Da, ar trebui să căutăm în orice fel să Îi fim plăcuți lui Dumnezeu, acum și în veșnicie. Dar vai de noi dacă întreaga noastră viață se dovedește a fi bazată pe o imagine falsă despre ceea ce Îi face plăcere lui Dumnezeu. Domnul nu găsește plăcere în cei care Îl tratează ca pe o stropitoare nevoiașă, ci în cei care Îl consideră un izvor inepuizabil, care satură orice sete. Psalmul 147:11 spune: „Domnul îi iubește pe cei ce se tem de El, pe cei ce nădăjduiesc în bunătatea Lui”.

Din devoționalul „Bucurii de Neclintit”

Sus