Bucurii de Neclintit

13 mai / La temelia tuturor lucrurilor

John Piper

Ascultă Pauză

Un mesaj devoțional de John Piper, parte din seria Bucurii de Neclintit.
© 2022, Asociația MAGNA GRATIA. Toate drepturile rezervate.

…în dragostea Lui, ne-a rânduit mai dinainte să fim înfiați prin Isus Hristos, după buna plăcere a voii Sale (Efes. 1:4-5).

Lucrurile prin care Charles Spurgeon a trecut nu trec dincolo de abilitatea oricărui creștin.

Spurgeon, care a trăit din 1834 până în 1892, a fost contemporan și prieten cu George Mueller și Hudson Taylor. El a slujit vreme de peste 30 de ani la Metropolitan Tabernacle în Londra, fiind cel mai cunoscut păstor din vremea sa.

Predicarea lui era atât de puternică, încât oameni noi erau convertiți la Hristos săptămână de săptămână. Predicile lui sunt tipărite și în zilele noastre, el fiind prezentat de mulți ca model de câștigător de suflete.

El relatează astfel experiența prin care a trecut la vârsta de 16 ani, experiență care i-a modelat viața și lucrarea pentru tot restul vieții:

Când am venit la Hristos, eu credeam că eu fusesem cel ce făcuse totul, închipuindu-mi că eu L-aș fi căutat pe Dumnezeu cu zel, dar nu îmi trecea prin cap ideea că Domnul mă căutase. Eu cred că proaspătul convertit nu este conștient de acest lucru la început.

Îmi pot aminti chiar ziua și ora când am primit acele adevăruri [doctrinele harului suveran, cuceritor] în propriul suflet – când acestea au ars în inima mea ca un fier înroșit, așa cum spunea John Bunyan, și îmi aduc aminte cum am simțit că crescusem, dintr-o dată, de la stadiul de bebeluș la cel de adult – că făcusem progrese în cunoașterea Scripturii, descoperind, odată pentru totdeauna, acea cheie a adevărului lui Dumnezeu.

Pe când stăteam într-o seară în casa lui Dumnezeu, nu mă gândeam prea mult la predica rostită, căci nu credeam ce mi se spunea.

Apoi m-a izbit gândul acesta: Cum ai ajuns creștin? L-am căutat pe Domnul. Dar cum ai ajuns să Îl cauți pe Domnul? Adevărul mi-a străfulgerat prin minte într-o clipă – nu L-aș fi căutat dacă nu ar fi existat o influență anterioară în mintea mea, care să mă facă să Îl caut. M-am rugat, gândeam eu, dar m-am întrebat apoi: Cum am ajuns să mă rog? Am fost îndemnat la rugăciune prin citirea Scripturii. Cum am ajuns să citesc Scriptura? Am citit-o, dar ce anume m-a determinat să fac asta?

Apoi, într-o clipă, am conștientizat că Dumnezeu era la temelia tuturor lucrurilor, și că El era Autorul credinței mele, astfel că întreaga doctrină a harului mi s-a deschis înaintea ochilor, și nu m-am îndepărtat până azi de această doctrină, ci doresc mereu să fac următoarea mărturisire: „Eu Îi atribui lui Dumnezeu toată schimbarea care s-a produs în mine”.

​Cum stau lucrurile în cazul tău? Îi atribui convertirea ta în totalitate lui Dumnezeu? Este El la temelia tuturor lucrurilor? Te face acest lucru să lauzi gloria harului Său suveran, cuceritor?

Din devoționalul „Bucurii de Neclintit”

Sus