Bucurii de Neclintit

8 iunie / Proslăvește-L pe Dumnezeu în trupul tău

John Piper

Ascultă Pauză

Un mesaj devoțional de John Piper, parte din seria Bucurii de Neclintit.
© 2022, Asociația MAGNA GRATIA. Toate drepturile rezervate.

Ați fost cumpărați cu un preț. Proslăviți-L dar pe Dumnezeu în trupul vostru (1 Cor. 6:20).

„Închinarea” este termenul pe care noi îl folosim când vorbim despre toate acțiunile inimii, minții și trupului care exprimă intențional vrednicia infinită a lui Dumnezeu. Pentru aceasta am fost creați. Iar închinarea poate lua forma cântării în biserică sau poate lua forma spălării gresiei din bucătărie.

Când te gândești la închinare, nu te gândi doar la serviciile de închinare ale bisericii. Aceasta ar fi o limitare uriașă, care nu se găsește în Biblie. Toată viața trebuie să fie închinare.

Să luăm exemplul micului dejun sau al gustării din timpul zilei. 1 Corinteni 10:31 spune: „fie că mâncați, fie că beți, fie că faceți altceva: să faceți totul pentru slava lui Dumnezeu”. Mâncatul sau băutul sunt lucruri dintre cele mai elementare. Ce poate fi mai real și mai obișnuit pentru om decât să mănânce și să bea? Iar Pavel spune, în fapt, că a mânca și a bea trebuie să fie acte de închinare.

Sau să luăm exemplul relațiilor intime. Pavel spune că alternativa la curvie este închinarea.

„Fugiți de curvie! Orice alt păcat, pe care-l face omul, este un păcat săvârșit afară din trup; dar cine curvește, păcătuiește împotriva trupului său. Nu știți că trupul vostru este Templul Duhului Sfânt, care locuiește în voi, și pe care L-ați primit de la Dumnezeu? Și că voi nu sunteți ai voștri? Căci ați fost cumpărați cu un preț. Proslăviți-L dar pe Dumnezeu în trupul vostru” (1 Cor. 6:18-20).

Altfel spus, închină-te cu trupul tău prin felul în care tratezi viața ta sexuală.

Sau să luăm moartea, ca ultim exemplu. Noi ne vom confrunta cu moartea în trupurile noastre. În fapt, va fi ultimul act al trupului pe acest pământ. Trupul își ia rămas bun de la noi în moarte. Cum ne vom închina în acel ultim act al trupului? Vedem răspunsul în Filipeni 1:20-21. Pavel spune că nădejdea lui este ca Hristos să fie proslăvit – primind închinare și ilustrat ca vrednic de ea – în trupul său, prin moarte. După aceea, el adaugă: „căci pentru mine… a muri este un câștig”. Atunci când considerăm moartea ca un câștig, noi exprimăm vrednicia infinită a lui Hristos.

Și tu ai un trup, dar nu îți aparține. „Ai fost cumpărat cu un preț. De aceea, proslăvește-L pe Dumnezeu în trupul tău”.

​Ești totdeauna într-un templu. Te închini neîncetat.

Din devoționalul „Bucurii de Neclintit”

Sus