Bucurii de Neclintit

9 februarie / Mai bine decât bani, sex și putere

John Piper

Ascultă Pauză

Un mesaj devoțional de John Piper, parte din seria Bucurii de Neclintit.
© 2022, Asociația MAGNA GRATIA. Toate drepturile rezervate.

Să nu vă părăsiți dar încrederea voastră, pe care o așteaptă o mare răsplătire! (Evrei 10:35).

Avem nevoie să ne gândim la superioritatea lui Dumnezeu ca la marea noastră răsplată, mai presus de orice ar putea să ne ofere această lume. Dacă nu facem acest lucru, vom iubi lumea ca oricine altcineva și vom trăi ca orice alt om.

De aceea, privește către lucrurile care mână această lume și gândește-te la cât de bun și de statornic este Dumnezeu. Gândește-te la bani, sex, putere, și gândește-te la toate acestea în relație cu moartea. Moartea le va lua pe toate. Dacă trăiești pentru ele, nu câștigi cine știe ce, iar ceea ce câștigi, vei pierde.

Dar comoara lui Dumnezeu este infinit superioară, și ea este de durată. Ea trece dincolo de moarte. Este mai bună decât banii, pentru că Dumnezeu deține toți banii din univers, iar El este Tatăl nostru. Noi suntem moștenitorii Lui: „toate sunt ale voastre, și voi sunteți ai lui Hristos, iar Hristos este al lui Dumnezeu” (1 Cor. 3:22-23).

Ea este mai bună decât sexul. Isus n-a avut niciodată relații sexuale, și El a fost cel mai împlinit om care a existat vreodată. Sexul este o umbră – o imagine – a unei realități mai mărețe, a unei relații și a unei plăceri care va face să pară că cea mai extraordinară experiență sexuală este pur și simplu ca o umbră.

Răsplata lui Dumnezeu este mai bună decât puterea. Nu există nicio putere omenească mai mare decât aceea de a fi copil al Dumnezeului cel atotputernic: „Nu știți că noi îi vom judeca pe îngeri?” (1 Cor. 6:3). „Celui ce va birui, îi voi da să șadă cu Mine pe scaunul Meu de domnie, după cum și Eu am biruit și am șezut cu Tatăl Meu pe scaunul Lui de domnie” (Apoc. 3:21).

Și tot așa. Indiferent ce ar avea lumea să ne ofere, Dumnezeu este mai bun și mai de durată.

​Nici nu se poate face comparație. Dumnezeu câștigă – de fiecare dată. Întrebarea este aceasta: Îl vom avea pe Dumnezeu? Ne vom trezi din transa acestei lumi amăgitoare ca să vedem, să credem, să ne bucurăm și să iubim ceea ce este cu adevărat real, infinit de valoros și veșnic?

Din devoționalul „Bucurii de Neclintit”

Sus