Bucurii de Neclintit Tematică: Slujire

14 Iulie / Slujirea, mai importantă decât viața

John Piper

Ascultă Pauză

Un mesaj devoțional de John Piper, parte din seria Bucurii de Neclintit.
© 2022, Asociația MAGNA GRATIA. Toate drepturile rezervate.

„Dar eu nu țin numaidecât la viața mea, ca și cum mi-ar fi scumpă, ci vreau numai să-mi sfârșesc cu bucurie calea și slujba, pe care am primit-o de la Domnul Isus” (F.A. 20:24).

Conform Noului Testament, „slujba” este ceea ce toți creștinii fac. Așa cum ni se spune în Efeseni 4:11-12, păstorii au slujba echipării sfinților pentru lucrarea de slujire. Dar creștinii obișnuiți sunt cei care fac lucrarea.

Felul cum arată lucrarea este la fel de diferit pe cât creștinii sunt diferiți între ei. Ea nu este o slujbă precum cea de prezbiter sau diacon; este un stil de viață dedicat proclamării lui Hristos și împlinirii nevoilor altora.

Asta înseamnă că noi le „facem bine la toți, și mai ales fraților în credință” (Gal. 6:10). Fie că suntem bancheri sau zidari, slujba înseamnă că țintim ca oamenii să crească în credință și sfințenie spre slava lui Dumnezeu.

Împlinirea lucrării tale este mai importantă decât a rămâne în viață. Această convingere este ceea ce face ca viețile credincioșilor radical de devotați să fie atât de atractive și studiate. Majoritatea vorbesc la fel cum Pavel a vorbit aici, în Faptele Apostolilor 20:24, despre lucrarea lui: „Dar eu nu țin numaidecât la viața mea, ca și cum mi-ar fi scumpă, ci vreau numai să-mi sfârșesc cu bucurie calea și slujba, pe care am primit-o de la Domnul Isus”. A face lucrarea pe care Dumnezeu ne-o dă este ceva mai important decât viața.

Ai putea să crezi că ai nevoie să îți salvezi viața ca să îți faci lucrarea. Dimpotrivă, felul în care îți pierzi viața poate fi piatra de căpătâi a lucrării tale. Așa a fost în cazul lui Isus.

Noi nu trebuie să ne agităm ca să ne păstrăm în viață pentru a ne încheia lucrarea. Numai Dumnezeu știe care este timpul rânduit pentru slujirea noastră. El va decide când moartea noastră nu este o întrerupere a lucrării noastre, ci ultimul act al ei.

Henry Martyn avea dreptate când a spus următoarele: „Dacă [Dumnezeu] are pentru mine o lucrare de făcut, nu am cum să mor”. Cu alte cuvinte, eu sunt nemuritor până ce lucrarea mea se va încheia. De aceea, lucrarea este mai importantă decât viața.

Din devoționalul „Bucurii de Neclintit”

Sus