Bucurii de Neclintit

23 martie / Ignoranța garantează neevlavia

John Piper

Ascultă Pauză

Un mesaj devoțional de John Piper, parte din seria Bucurii de Neclintit.
© 2022, Asociația MAGNA GRATIA. Toate drepturile rezervate.

Dumnezeiasca Lui putere ne-a dăruit tot ce privește viața și evlavia, prin cunoașterea Celui ce ne-a chemat prin slava și puterea Lui (2 Petru 1:3).

Eu sunt uimit de puterea pe care Biblia i-o acordă cunoașterii.

Citește din nou ce spune 2 Petru 1:3: „Dumnezeiasca Lui putere ne-a dăruit tot ce privește viața și evlavia, prin cunoașterea Celui ce ne-a chemat prin slava și puterea Lui”.

Literal vorbind, toată puterea de la Dumnezeu pentru a trăi și a fi evlavios vine prin cunoaștere! Uimitor! Ce preț ar trebui să punem pe doctrina și învățătura Scripturii! Viața și evlavia sunt în joc aici.

Asta nu înseamnă că simpla cunoaștere garantează evlavia. Nu. Dar eu văd că ignoranța garantează neevlavia pentru că, spune Petru, puterea divină care duce la evlavie ne este dată prin cunoașterea lui Dumnezeu.

Iată trei implicații, un avertisment și un îndemn.

1. Citește! Citește! Citește! Dar ferește-te să îți irosești timpul pe spumă teologică. Citește cărți doctrinare bogate despre „Cel care te-a chemat prin slava și puterea Lui”.

2. Cântărește! Cântărește! Oprește-te și gândește. Ia-ți timp să te gândești la sensul Bibliei atunci când citești. Pune-ți întrebări. Ține un jurnal. Lasă-te smerit de lucrurile pe care încă nu le înțelegi. Gândurile cele mai profunde vin din încercarea de a vedea rădăcina unificatoare a două ramuri aparent antagonice ale pomului adevărului.

3. Discută. Discută. Fii parte dintr-un mic grup care este pasionat de adevăr. Nu dintr-un grup care doar vorbește și ridică probleme, ci dintr-un grup care crede că există răspunsuri biblice la probleme biblice, și că ele pot fi găsite.

Avertisment: „Poporul Meu piere din lipsă de cunoștință” (Osea 4:6). „Ei au râvnă pentru Dumnezeu, dar fără pricepere” (Rom. 10:2). De aceea, ferește-te de efectele mortale ale ignoranței.

​Îndemn: „Să-L cunoaștem, să căutăm să-L cunoaștem pe Domnul!” (Osea 6:3).

Din devoționalul „Bucurii de Neclintit”

Sus