Bucurii de Neclintit

13 februarie / Cetatea perfectă

John Piper

Ascultă Pauză

Un mesaj devoțional de John Piper, parte din seria Bucurii de Neclintit.
© 2022, Asociația MAGNA GRATIA. Toate drepturile rezervate.

[El] le-a pregătit o cetate (Evrei 11:16).

Fără poluare, graffitti, gunoaie, garaje ruginite, iarbă uscată sau sticle sparte; fără vorbire aspră pe străzi, fără confruntări în față, fără violență domestică sau certuri în familie, fără pericole în noapte, fără incendieri, minciună, furturi sau crime, fără vandalism și fără ceva urât.

Cetatea lui Dumnezeu va fi perfectă, pentru că Dumnezeu va fi în ea. El va umbla în ea, va vorbi în ea și Se va descoperi în fiecare parte a ei. Tot ce este bun, frumos, sfânt, liniștit, adevărat și fericit va fi acolo, pentru că Dumnezeu va fi prezent.

Dreptatea perfectă va fi acolo și va compensa de o mie de ori fiecare durere suferită în ascultare de Hristos în această lume. Și nu va scădea niciodată. În fapt, ea va străluci tot mai mult pe măsura înaintării în veșnicie, în veacurile fără sfârșit ale bucuriei crescânde.

​Când dorești această cetate mai presus de orice altceva pe pământ, atunci Îl cinstești pe Dumnezeu care, așa cum spune în Evrei 11:10, este Cel care a conceput și construit cetatea. Iar când Dumnezeu este onorat, El găsește plăcere și nu Îi este rușine să Se numească Dumnezeul tău.

Din devoționalul „Bucurii de Neclintit”

Sus