Bucurii de Neclintit Tematică: Atributele lui Dumnezeu

8 Octombrie / Binele nostru este desfătarea lui Dumnezeu

John Piper

Ascultă Pauză

Un mesaj devoțional de John Piper, parte din seria Bucurii de Neclintit.

© 2022, Asociația MAGNA GRATIA. Toate drepturile rezervate.

„Voi încheia cu ei un legământ veșnic, că nu Mă voi mai întoarce de la ei, ci le voi face bine, și le voi pune în inimă frica de Mine, ca să nu se depărteze de Mine. Mă voi bucura să le fac bine, îi voi sădi cu adevărat în țara aceasta, din toată inima și din tot sufletul Meu” (Ier. 32:40-41).

Preocuparea lui Dumnezeu pentru a primi laude de la noi și preocuparea noastră de a ne găsi desfătarea în El constituie una și aceeași preocupare. Preocuparea lui Dumnezeu de a fi glorificat și a noastră de a ne găsi împlinirea în El își împlinesc țelul în această experiență unică: desfătarea noastră în Dumnezeu, care se revarsă în laudă față de El.

Pentru Dumnezeu, lauda este ecoul suav al perfecțiunii Sale în inimile copiilor Lui.

Pentru noi, lauda este culmea împlinirii care vine din a trăi în părtășie cu Dumnezeu.

Implicația uimitoare a acestei descoperiri este că toată energia omnipotentă care mână inima lui Dumnezeu către a căuta gloria Sa Îl mână și să împlinească inimile acelora care își caută bucuria în El.

Vestea bună a Bibliei este că Dumnezeu nu este deloc lipsit de înclinația de a împlini inimile celor care nădăjduiesc în El. Ba dimpotrivă: tocmai ceea ce ne face pe noi să fim cei mai fericiți este ceea ce Dumnezeu găsește plăcut din toată inima și din tot sufletul Lui. Acestea sunt cuvinte uimitoare: „Mă voi bucura să le fac bine… din toată inima și din tot sufletul Meu” (Ier. 32:41).

Din toată inima și din tot sufletul Lui, Dumnezeu ni se alătură în umblarea noastră după bucuria veșnică, pentru că împlinirea acelei bucurii în El contribuie la gloria vredniciei Lui infinite.

Din devoționalul „Bucurii de Neclintit”

Sus