Bucurii de Neclintit Tematică: Perseverența sfinților

6 August / Isus a procurat perseverența ta

John Piper

Ascultă Pauză

Un mesaj devoțional de John Piper, parte din seria Bucurii de Neclintit.
© 2022, Asociația MAGNA GRATIA. Toate drepturile rezervate.

„Acest pahar este legământul cel nou, făcut în sângele Meu, care se varsă pentru voi” (Luca 22:20).

Sensul de aici este că noul legământ, făgăduit cel mai explicit în Ieremia 31 și 32, a fost asigurat și pecetluit prin sângele lui Isus. Noul legământ se aplică copiilor lui Dumnezeu, care își pun credința în Mesia, Isus, pentru că Isus a murit pentru întemeierea legământului.

Dar ce le asigură noul legământ tuturor celor ce Îi aparțin lui Hristos? Perseverența în credință până la sfârșit.

Iată ce spune pasajul din Ieremia 32:40:

„Voi încheia cu ei un legământ veșnic, că nu Mă voi mai întoarce de la ei, ci le voi face bine, și le voi pune în inimă frica de Mine, ca să nu se depărteze de Mine”.

Legământul cel veșnic – noul legământ – include făgăduința indestructibilă, „le voi pune în inimă frica de Mine, ca să nu se depărteze de Mine”. Ei nu pot face asta. Nu vor face asta. Hristos a pecetluit acest legământ cu sângele Lui. El a procurat perseverența ta, dacă ești în Isus Hristos, prin credință.

Dacă perseverezi azi în credință, Îi datorezi acest lucru sângelui lui Isus. Duhul Sfânt, care lucrează în tine perseverența credinței tale, cinstește ceea ce Isus a procurat. Dumnezeu Duhul Sfânt lucrează în noi ceea ce Dumnezeu Fiul a obținut pentru noi. Tatăl a planificat. Isus a răscumpărat. Duhul aplică – toate acestea într-un fel infailibil.

Dumnezeu este complet dedicat perseverenței și siguranței veșnice a copiilor Lui, răscumpărați cu sânge.

Din devoționalul „Bucurii de Neclintit”

Sus